Det här spelar vi i helgen (vecka 40)

När man har låg energi, mycket på att göra-listan och höstväder utanför fönstret är det ibland svårt att hitta tid och ork till spel – även på helgen. I den mån det finns utrymme för spelande i Kong-redaktionens helg vankas det blockbygge i Minecraft, blockkross i allsköns Super Mario-samlingar, och blockmatchande i Grindstone.

Rickard

Det blir PC i varierande former. Oklart vilka titlar, men säkert en del Minecraft och någon barnförbjuden Castlevania-klon.

Anders

Jag hade glömt bort hur bra Super Mario Galaxy är – och inte för första gången. Jag tror inte att vi har sett en mer uppfinningsrik 3D-plattformare sedan det släpptes till Wii år 2007 (möjligtvis undantaget uppföljaren Super Mario Galaxy 2, som jag hoppas vi får återse i någon form också). Min plan var att spela det någon timme här och någon timme där, så spelglädjen skulle räcka i ett par veckor. Det var optimistiskt av mig. Jag har aldrig varit en person som kan lämna godis orört i skafferiet.

Den här helgen siktar jag istället in mig på Super Mario All-Stars-versionen av Super Mario Bros. 3, som nyligen landade i SNES-biblioteket på Nintendo Online. Det blir mycket Mario den här hösten.

Malin

Ibland spelar det ingen roll att både regnväder och tid för att spela infinner sig under en och samma helg. För när hela kroppen går på sparlåga, som gör en så matt att en inte ens kan hålla i en spelkontroll utan att det genast blir mjölksyra i underarmarna, då går det helt enkelt inte att spela. Men den här helgen håller jag ändå tummarna och hoppas att jag ska ha ork nog att spela Super Mario Sunshine. Fast nu när jag tänker på det (och läser Anders text) så blir jag väldig sugen på att spela några banor på Super Mario Galaxy också. Ja, så om orken infinner sig så håller jag mig till något av spelen i Super Mario 3D All-Stars det är jag rätt så säker på.

Thord

Jag har lite för mycket att göra den här helgen för att våga hoppas på några längre spelsessioner, men troligtvis klämmer jag in såväl CrossCode som Grindstone mellan passen. Det får duga så.


Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: