Det här spelar vi i helgen (vecka 21)

Vi är inne i en ny spelsläppstorka, men Nintendo har åtminstone gett oss något nytt att se fram emot: Paper Mario: The Origami King, som släpps om mindre än två månader. I väntan på det får vi nöja oss med spel som Ion Fury, Lonely Mountains: Downhill och – förstås – Animal Crossing: New Horizons.

Rickard

Jag kunde tydligen inte vara ifrån Call of Duty: Modern Warfare särskilt länge, så det är troligen vad som kommer att dominera min helgspelning den här gången. Minecraft sattes på paus lika hastigt som jag föll för det. Helt plötsligt blev det lite för mycket grinding, och för lite nytt att upptäcka och göra. Jag tröttnade helt enkelt, på ren svenska.

Anders

Efter en långhelg rik på frisk luft och fri från spelande ser jag fram emot att spendera lite extra mycket tid med en handkontroll den här helgen. Just nu är det Ion Fury som lockar – en förstapersonsskjutare byggd med en väldigt (väldigt)upphottad version av Duke Nukem 3D-spelmotorn. Nu när hypen kring nästa spelkonsolgeneration börjar få fart, med 8K, 120 FPS, raytracing och allt vad det innebär, är det trevligt med något som är oförskämt retro.

Malin

Äntligen börjar jag få lite ordning på min ö. Så planen i helgen är att fortsätta spela Animal Crossing: New Horizons tills jag som vanligt somnar med det i soffan. När jag väl sover kan jag kanske passa på att drömma om Paper Mario: The Origami King. Jag älskar de tidigare spelen i Paper Mario-serien och längtar omåttligt mycket till detta spel som dessutom har den goda smaken att släppas väldigt nära min födelsedag.

Thord

Förutom Animal Crossing: New Horizons så blir det lite mer Lonely Mountains: Downhill. Jag spelar ju Oblivion på min speldator, men eftersom det är en lätt flängig helg så stannar den hemma. Tänkte jag skulle ge The Elder Scrolls: Bladesen chans på Switch, har spelat på iPhone tidigare och är väl inte särskilt imponerad egentligen, men det kraschade två gånger när jag skulle starta spelet så jag gjorde det enda logiska: laddade ned Skyrim igen. Så nu spelar jag igenom Skyrim(igen) på in Switch, vilket är lite ovant eftersom det inte finns några moddar…


Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: