Animal Crossing: New Horizons

Spelarkiv

Animal Crossing: New Horizons

Ta hand om djurbyn, nu till Switch.

Animal Crossing är det perfekta premium-freemium-spelet

Sex dagar in och jag kan inte släppa tanken på att Nintendo är bäst i världen på freemium, eller free-to-play om du föredrar den termen. Det är bara det att deras bästa freemiumspel är ytterst premium, hela 600 kr för att komma igång, och det tigger inte om mer pengar heller (ännu).

Animal Crossing: New Horizons är en enda lång upplevelse i vad som gör freemium-modellen så välfungerande. Det är konstanta saker att göra och låsa upp, med en liten härlig boost varje gång – i Nook Miles eller bells eller ett mer välfyllt museum eller nya grannar eller större hus eller något annat – och du bara fortsätter. För det känns bra, precis samma sak som i valfritt mobilspel hade lett till att du fått slut på gems, öppna plånboken tack.

Läs mer

Det här spelar vi i helgen (vecka 11)

Konferenser, konserter och skolundervisning ställs in, och det svenska folket rekommenderas att hålla sig hemma så mycket som möjligt för att minska spridningen av det nya coronaviruset. Vi på Kong-redaktionen drar vårt strå till stacken genom att hålla oss i soffan med en handkontroll i handen. Planen för den här helgen är att göra ett sista ryck med skämshögen innan Animal Crossing: New Horizons släpps nästa fredag. Sällan har ett spelsläpp varit bättre timat till oroligheter i omvärlden.

Läs mer

Första recensionen av Animal Crossing: New Horizons har publicerats

Det är bara tio dagar kvar till att Animal Crossing: New Horizons släpps till Nintendo Switch, och det japanska spelmagasinet Famitsu är först ut med att recensera spelet. Famitsu låter som bekant fyra skribenter betygsätta varje spel på en skala från ett till tio, vilket innebär att tidningens högsta betyg är 40/40. Bara 26 spel har fått det betyget i speltidningens historia. Är Animal Crossing: New Horizons den senaste medlemmen i det sällskapet?

Nästan! Två recensenter gav spelet full pott, och två recensenter gav det nio av tio, vilket resulterar i betyget 38 av 40. 3DS-föregångaren Animal Crossing: New Leaf fick 39 av 40 när det släpptes, så New Horizons kommer alltså att vara 2,6 procent sämre än New Leaf. Enkel matematik.

Det här spelar vi i helgen (vecka 10)

Tack vare en stundande tågresa är prognosen för en av Kong-medlemmarnas spelsug god den här helgen, men för resten av redaktionen håller senvinterspeldepressionen i sig. Vi går fortfarande och väntar på nya spelsläpp – och då främst Animal Crossing: New Horizons, som nu är bara två helger bort. Prognosen för att alla medlemmar i Kong-kvartetten köpslår med Tom Nook om två veckor är ganska god, den också.

Den här helgen får vi dock fortsätta hushålla med de spel vi har att tillgå (och hinner spela).

Läs mer