Det här spelar vi i helgen (vecka 11)

Konferenser, konserter och skolundervisning ställs in, och det svenska folket rekommenderas att hålla sig hemma så mycket som möjligt för att minska spridningen av det nya coronaviruset. Vi på Kong-redaktionen drar vårt strå till stacken genom att hålla oss i soffan med en handkontroll i handen. Planen för den här helgen är att göra ett sista ryck med skämshögen innan Animal Crossing: New Horizons släpps nästa fredag. Sällan har ett spelsläpp varit bättre timat till oroligheter i omvärlden.

Rickard

Det är inte omöjligt att jag ger nysläppta Call of Duty: Warzone en chans den här helgen. Det var en tutorial som inte tilltalade mig särskilt mycket, samt att det sprutar megatransaktioner ur varje hål här. Men visst, en chans som sagt, kanske? Annars blir det som vanligt ett gäng rundor i Call of Duty: WWII och lite blandade äventyr på Switchen. Yoshi’s Crafted World har åkt fram igen, exempelvis.

Anders

Den senaste tidens släpptorka har tvingat mig att gräva djupt i skämshögen, och den här veckan fann jag mig spela något så oväntat som 2014:s Dragon Age: Inquisition. Jag har plockat upp och släppt Inquisition säkert fyra gånger sedan det släpptes. Tidigare genomspelningar har fallit på att spelet blir väl mycket bocka av checklistor efter några timmar, men i oroliga tider som dessa känns det nästan meditativt med fetch quests helt befriade från tankeverksamhet. Jag tror att jag kanske kommer att se eftertexterna den här gången. Om jag hinner dit innan Animal Crossing: New Horizons släpps nästa vecka, det vill säga.

Malin

Vad ska man ta och spela i helgen då…? Som jag nämnde i ”Fredagen den 13:e”-posten så är suget efter zombies och monster extremt lågt. Men tanken på harmlösa Luigi’s Mansion 3 får mig ändå att fundera på att dammsuga upp några spöken. Jag har lite kvar att beta av och precis som Anders och Thord vill jag liksom vara klar inför Animal Crossing: New Horizons nästa vecka. Dock börjar denna väntan kännas lite väl lång nu. Lite att den som väntar på något gott väntar oftast alldeles alldeles för länge. Jag hoppas att det inte känns så nästa vecka när spelet väl släpps. 

Thord

Jag tänkte klara Mass Effect för femtioelfte gången den här helgen, så att jag – precis som Anders och Malin – är redo för Animal Crossing: New Horizons nästa vecka. Det regnar när jag skriver detta, och suget efter djurön är totalt. Jag tvivlar att det blir mycket mer än det, har helt enkelt lite för mycket annat att pyssla med just nu så spelen får ta ett steg åt sidan en helg till. Tråkigt men sant.


Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: