Tetris 99 växer vidare

Tetris 99, battle royale-tolkningen av det klassiska pusselspelet som är gratis att spela för alla med ett Nintendo Switch Online-konto, fortsätter att växa. I alla fall om du betalar lite extra. I den första DLC-vågen fick vi det efterlängtade maraton-läget, det vill säga klassisk Tetris utan 98 motspelare som försöker ta död på dig. 

Nyligen släpptes den andra delen av samma DLC, så du behöver alltså inte öppna plånboken igen. Nytt här är battle royale med en vän, så ni delar skärm mot 97 datorstyrda spelare. Du kan även spela med upp till sju andra spelare lokalt, samt numera även spela offline mot datorn ifall du saknar internetuppkoppling. Det där sistnämnda spelläget känns lite tunt förstås, men det kommer nog av att Tetris 99 släpps i boxad utgåva, och det vore ju bra om spelet fortsatte att fungera efter att de två gratismånaderna med Switch Online tagit slut. Det kan också vara så att lite för många nya spelare helt enkelt får storstryk när de kliver online, för här kan du styra hur svårt det ska vara.

Den största nyheten i Tetris 99 är dock inte spellägena, utan att det nu finns dagliga utmaningar. I skrivande stund (vilket inte är när den här posten publiceras) gäller det att klara två stycken T-spins i en maraton-session, komma topp 40 i en vanlig Tetris 99-omgång, spela mot datorn en gång, samt få fem K.O. i det vanliga läget. Och varför ska man göra det här då? Jo, du får tickets som du kan köpa nya bakgrunder för. Just nu är utbudet väl inte det största, men jag börjar bli lite trött på min Game Boy-bakgrund så jag ska nog rafsa ihop 15 tickets ändå och pryda mitt Tetris 99 med ett motiv från Legend of Zelda.

Tetris 99 var en trevlig överraskning när det släpptes, och Nintendo har inte direkt glömt bort det. DLC:t kostar blott hundringen och är värt varenda spänn. Den boxade versionen av Tetris 99 släpps den 20 september, men du kan förstås dra ner spelet från eShop redan nu om du har ett Switch Online-medlemskap.

Läs mer om: