Tetris 99

Spelarkiv

Tetris 99

Battle royale med 98 medspelare i Tetris-format, kan det verkligen fungera? Ja, det kan man lugnt påstå. Gratis för Switch Online-prenumeranter.

Det här spelar vi i julhelgen

Julen är här, och mellan ohälsosamma mängder julmat och julgodis, julklappsutdelning och familjevänliga filmer på tv:n så kommer vi på Kong-redaktionen även att hitta lite tid till att sjunka ner i soffan med våra Nintendo Switch-enheter. Själva, eller tillsammans med familjen i Mario Kart 8. Det blir ett välkommet avbrott från julfixandet.

Kong-redaktionen avslutar ”Det här spelar vi i helgen”-följetongen med en liten julspecial. Det här är vad vi kommer att spela i julhelgen.

Läs mer

Det här spelar vi i helgen (vecka 43)

Ännu en vecka är till ända, och vi på Kong-redaktionen firar i vanlig ordning genom att berätta vilka spel vi har kastat längtande blickar på inför helgen. Rickard och Anders jobbar på allhelgonastämningen med skräckspel (eller småläbbiga spel, i alla fall), Malin överväger en nostalgitripp med en Game Boy-kassett från barndomen, och ett visst sportspel fortsätter att komma i vägen för Thords JRPG-planer.

Läs mer

Det här spelar vi i helgen (vecka 38)

Årets kanske mest speltäta vecka på Switch går mot sitt slut, och den har bjudit på något för alla. The Legend of Zelda: Link’s Awakening för fans av actionäventyr, GRID Autosport för racingfanatiker, Untitled Goose Game för den som vill ha något nytt och spännande, Puzzle Quest: The Legend Returns för pusselspelare, och JRPG-fans får försöka hinna med Ni No Kuni: Wrath of the White Witch innan Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age släpps nästa vecka. Det är bara 100 timmar långt, trots allt. Inga problem.

Det här är vad Kong-redaktionen kommer att lägga sin speltid på i helgen.

Läs mer

Ny Tetris 99-cup med fokus på Kirby

Den sjunde Maximus Cup, eh, cupen till Tetris 99 handlar om gratisspelet Super Kirby Clash. Samlar du ihop 100 event-poäng får du en spelbakgrund som vanligt, men även 99 gems att använda i just Super Kirby Clash. Det senare är nytt, tidigare har man mest fått spelbakgrunder.

Cupen startar den 20 september. Så här bra tycker vi förresten att Tetris 99 är, så du borde vara pepp på det här.

Recension: Tetris 99

Tetris 99 är ett av dragplåstren för Nintendos onlinetjänst, Switch Online. Spelet ingår nämligen gratis, även om vissa spellägen – CPU Battle, klassiska Marathon med flera – är DLC som kostar pengar. Det gör inget, du får väldigt mycket spel för Switch Online-prenumerationen, men vill du ha allt så köper du DLC:t, eller den fysiska utgåvan som kommer i slutet av september.

Nintendo har gjort något väldigt speciellt med Tetris 99. De har tagit battle royale-konceptet – alla mot alla i massiv utslagskamp – och tetrisifierat det. Tänk dig det klassiska läget där du spelar mot datorn, eller en mänsklig motspelare för den delen, och skickar skräprader till dennes skärm genom att ta bort rader på din egen. Det, fast mot 98 andra spelare, är Tetris 99, och det är briljant. Rentav året spel-varning-briljant, och detta utan att du fått spela hela spelet.

Läs mer

Tetris 99 växer vidare

Tetris 99, battle royale-tolkningen av det klassiska pusselspelet som är gratis att spela för alla med ett Nintendo Switch Online-konto, fortsätter att växa. I alla fall om du betalar lite extra. I den första DLC-vågen fick vi det efterlängtade maraton-läget, det vill säga klassisk Tetris utan 98 motspelare som försöker ta död på dig. 

Nyligen släpptes den andra delen av samma DLC, så du behöver alltså inte öppna plånboken igen. Nytt här är battle royale med en vän, så ni delar skärm mot 97 datorstyrda spelare. Du kan även spela med upp till sju andra spelare lokalt, samt numera även spela offline mot datorn ifall du saknar internetuppkoppling. Det där sistnämnda spelläget känns lite tunt förstås, men det kommer nog av att Tetris 99 släpps i boxad utgåva, och det vore ju bra om spelet fortsatte att fungera efter att de två gratismånaderna med Switch Online tagit slut. Det kan också vara så att lite för många nya spelare helt enkelt får storstryk när de kliver online, för här kan du styra hur svårt det ska vara.

Läs mer