Tagg

Switch Online

Switch Online får fyra nya klassiker

Nintendo har utannonserat fyra nya klassiker (nåja) till NES och Super NES för Nintendo Switch Online-prenumeranter.

Den 20 maj får vi Rygar till NES, en ganska trevligt actionplattformare om jag minns rätt. Operation Logic Bomb tror jag inte jag spelat, men Wild Guns är desto roligare – båda är Super NES-spel. Vad som verkligen sticker ut är förstås Panel de Pon, ett Super Famicom-spel (alltså SNES) som inte släpptes utanför Japan i just den formen.

NES/SNES-biblioteket på Switch Online får fyra nya spel nästa vecka

Årets första uppdatering av NES/SNES-biblioteket på Nintendo Switch Online kommer den 19 februari. Fyra nya titlar bjuds det på: två till SNES, och två till NES. SNES-spelen är Pop’n TwinBee och Smash Tennis, och NES-tillskotten är Shadow of the Ninja och Eliminator Boat Duel. Du kan se dem i videoklippet ovan.

Tillskotten lockar inte undertecknad särskilt mycket, men så har Nintendo bockat av många av de mest populära NES och SNES-spelen redan. Från och med den 19 februari kommer Nintendo Switch Online att erbjuda 52 NES-spel och 26 SNES-spel, och det enda du behöver för att spela dem är en Nintendo Switch Online-prenumeration.

Årets spel 2019, enligt Anders

Nintendo Switchs tredje år på marknaden var också året då konsolen verkligen fick luft under vingarna. Medan resten av de stationära konsolerna tog ett djupt andetag inför nästa konsolgeneration släppte Nintendo en stadig ström av nya, spännande spel till Nintendo Switch, och tredjepartsutgivare har följt deras exempel. Årets toppar har inte varit riktigt så höga som jag hoppats på, men volymen har varit svår att klaga på. Och att hinna med.

I vanlig ordning har mina speltimmar det här året fördelats mellan mitt Xbox One och mitt Nintendo Switch, och i vanlig ordning har den förra tagit upp merparten av dem. Mitt Xbox One har varit go to-konsolen för Rocket League och Call of Duty: Modern Warfare-sessioner – tidsdödarna – men det är Nintendo Switch som har bjudit på mina mest minnesvärda spelupplevelser under året.

Det här är min Årets spel-lista för 2019.

Läs mer

Tetris 99 växer vidare

Tetris 99, battle royale-tolkningen av det klassiska pusselspelet som är gratis att spela för alla med ett Nintendo Switch Online-konto, fortsätter att växa. I alla fall om du betalar lite extra. I den första DLC-vågen fick vi det efterlängtade maraton-läget, det vill säga klassisk Tetris utan 98 motspelare som försöker ta död på dig. 

Nyligen släpptes den andra delen av samma DLC, så du behöver alltså inte öppna plånboken igen. Nytt här är battle royale med en vän, så ni delar skärm mot 97 datorstyrda spelare. Du kan även spela med upp till sju andra spelare lokalt, samt numera även spela offline mot datorn ifall du saknar internetuppkoppling. Det där sistnämnda spelläget känns lite tunt förstås, men det kommer nog av att Tetris 99 släpps i boxad utgåva, och det vore ju bra om spelet fortsatte att fungera efter att de två gratismånaderna med Switch Online tagit slut. Det kan också vara så att lite för många nya spelare helt enkelt får storstryk när de kliver online, för här kan du styra hur svårt det ska vara.

Läs mer

Det här är rätt ordning att spela Super NES-spelen på Switch Online

Nintendo chockade många genom att släppa Super NES-spel till Switch Online-prenumeranter, jämte NES-spelen man tidigare rullat ut på månadsbasis. Nu är det slut med det, så spelsläpp kommer lite då och då i stället, till såväl NES- som Super NES-appen. Vi får väl se hur många sådana och hur ofta de kommer, men låt oss börja med de första 20 16-bitarsliren, och vilken ordning du bör tackla dem.

Läs mer