Tagg

Switch Online

Tetris 99 växer vidare

Tetris 99, battle royale-tolkningen av det klassiska pusselspelet som är gratis att spela för alla med ett Nintendo Switch Online-konto, fortsätter att växa. I alla fall om du betalar lite extra. I den första DLC-vågen fick vi det efterlängtade maraton-läget, det vill säga klassisk Tetris utan 98 motspelare som försöker ta död på dig. 

Nyligen släpptes den andra delen av samma DLC, så du behöver alltså inte öppna plånboken igen. Nytt här är battle royale med en vän, så ni delar skärm mot 97 datorstyrda spelare. Du kan även spela med upp till sju andra spelare lokalt, samt numera även spela offline mot datorn ifall du saknar internetuppkoppling. Det där sistnämnda spelläget känns lite tunt förstås, men det kommer nog av att Tetris 99 släpps i boxad utgåva, och det vore ju bra om spelet fortsatte att fungera efter att de två gratismånaderna med Switch Online tagit slut. Det kan också vara så att lite för många nya spelare helt enkelt får storstryk när de kliver online, för här kan du styra hur svårt det ska vara.

Läs mer

Det här är rätt ordning att spela Super NES-spelen på Switch Online

Nintendo chockade många genom att släppa Super NES-spel till Switch Online-prenumeranter, jämte NES-spelen man tidigare rullat ut på månadsbasis. Nu är det slut med det, så spelsläpp kommer lite då och då i stället, till såväl NES- som Super NES-appen. Vi får väl se hur många sådana och hur ofta de kommer, men låt oss börja med de första 20 16-bitarsliren, och vilken ordning du bör tackla dem.

Läs mer