Tagg

Kong

Här skriver vi när vi skriver om oss själva.

Gott nytt år, önskar Kong!

Nyåret är nästan över oss, och vi kan lägga 2010-talet till handlingarna. Årtiondelistorna duggar snart lika tätt som årslistorna.

Här på Kong har vi sammanfattat årets spel, alltså vad vi tycker var bäst – eller mest utmärkande i alla fall – under året som gått. Årets Nintendo-sajt har förstås inte varit med på någon av de här listorna, men det är förstås Kong – 2019 var året apan kom tillbaka. Den 11 september rentav, ett laddat datum på många sätt och vis, nu lite bättre dock.

Det här tyckte Anders, Thord, Rickard, och Malin var bäst i år.

Nu tar vi en paus i några dagar. Kong är tillbaka igen om dryga veckan, den 7 januari. Vi syns och hörs då!

Gott nytt år!

God jul önskar Kong

Det drar ihop sig till spelhelg för Kong-redaktionen. Vi kommer så klart spendera julhelgen med nära och kära, men också i spelens värld i den mån det går. Ofta behöver man fly verkligheten lite extra, bland all kommers, glögg och konstanta sockerchock.

Vad vi tänkt spela vet ni redan, men om du missade våra julspelsplaner så hittar du dem här. ??

Nu tar vi lite välbehövlig ledighet, men vi är tillbaka redan den 27 december igen. Eftersom året är så gott som över, så känns det inte mer än rätt att vi pratar lite om vad som varit årets spel, så det drar igång då, hela vägen fram till nyårsafton.

Men så länge: God jul på er, från oss på Kong!

PES och Fifa gjorde upp #tbt

Det sjunde numret ställde de två stora fotbollsspelen mot varandra, nämligen Pro Evolution Soccer 2 och Fifa Football 2003. Vår alldeles egna fotbollstok, Niclaz Erlingmark, stod för resonemanget. Naturligtvis var det PES som vann, det var helt enkelt bättre spel på den tiden. Fifa-liren kom ikapp – och körde om – först senare, men då var det bara licenserna som och, kanske, hastigheten som Fifa kunde stoltsera med.

Och nej, ingen brydde sig om This is Football 2003

Läs mer

Världens bästa plattformsspel #tbt

Kongs sjätte omslag var tungt värre. Inte nog att vi korade Yoshi till världens bästa ödla (med slängande tunga, tydligen), jag vill även minnas att jag kom ut som Yoshi’s Island-fan, till den grad att jag tycker det är världens bästa plattformsspel. Nu var det förstås inte Super NES-originalet som texten handlade om, utan Super Mario Advance-utgåvan till Game Boy Advance. Den är riktigt bra, jag plockar fram den ibland och kör några banor på min Game Boy Micro (som är en Game Boy Advance, för Nintendo är så tydliga ibland…).

Läs mer

The Thing var det minst intressanta här #tbt

Jag vet faktiskt inte varför vi satte The Thing på det femte omslaget, det var verkligen inte ett av de mer intressanta spelen den här veckan. Kanske var det mest eller bäst artwork, ibland får sådant styra, eller så hajpades spelet. Jag minns inte. Någon kommer säkert berätta för oss på Twitter, men tills dess så hoppar vi raskt vidare till de andra spelen som togs upp.

Läs mer

Zombiekladd på fjärde omslaget #tbt

Resident Evil fick pryda det fjärde omslaget, med en lagom kladdig zombie. Lagom passande med tanke på vad det är för datum i dag…

Det var dock inte det enda Capcom-spelet som fick utrymme här. Även Capcom vs. SNK 2 EO visade upp sig här. Nog så spännande för fajtingfantasterna, men Tekken 4 var ju snäppet häftigare, i synnerhet efter besvikelsen Tekken Tag Tournement. Utöver det så var det någon slags spelförbud i Grekland – någon som minns vad det var? – och förstås celshadade shootern XIII. Och Mafia, det var fint det.

Läs mer

Mario prydde det andra omslaget #tbt

Det var inte i går man tänkte på det ganska ljumma Super Mario Sunshine till GameCube, men då – 2002 och Kongs andra vecka som nättidning, och därmed med sitt andra omslag – var just Super Mario Sunshine det hetaste som fanns. Så här i efterhand kan jag nog tycka att spelet fick lite onödigt dålig kritik, men å andra sidan visade Nintendo vad de verkligen kunde göra i Super Mario Galaxy så jag skulle inte hålla andan efter en remake… Eller?

Läs mer