Det första Kong-omslaget #tbt

Slå er ner gott folk, nu är det dags för lite spelhistoria! Eller spelsajtshistoria i alla fall…

Kong sprang ur sajten TVspel.nu, vilken lades ned av skäl vi kommer till i en senare post. I alla fall, Kong började inte som en fullskalig spelsajt – istället var det en veckobaserad nättidning.

Ja, nättidning. Som ett magasin. Typ.

Varje vecka gjordes en större uppdatering, med texter, notiser och nyheter, och förstasidan byttes ut. Sida två hade dessutom en ledare, också en annan historia, men just det där omslaget tyckte jag var kul. Så jag tänkte att vi skulle gå igenom dem. Det här är det första, och hetast just den veckan var det ganska mediokra Contra: Shattered Soldier. Dessutom hajpade vi inför den engelska spelmässan ECTS, skrev om det bästa Duke Nukem-spelet i (någorlunda) modern tid, nämligen Manhattan Project, och försökte motivera Smash Court Tennis – utan större framgång, ärligt talat.

Nej, inte mycket Nintendo där, men desto mer Kong.

Året var 2002. Det var då det började för apan, med just det här omslaget. Nästa vecka kikar vi på nummer två, då med en välbekant rörmokare i fokus.

Kong har funnits ett bra tag, sedan 2002 faktiskt, med vissa uppehåll. Faktum är att webbplatsen sprang ur Tvspel.nu en gång i tiden, efter dotcom hade ställt till saker och ting.

Serien #tbt handlar om Kongs tidigare liv. Läs alla delar här.

Läs mer om: