Tagg

#tbt

Världens bästa plattformsspel #tbt

Kongs sjätte omslag var tungt värre. Inte nog att vi korade Yoshi till världens bästa ödla (med slängande tunga, tydligen), jag vill även minnas att jag kom ut som Yoshi’s Island-fan, till den grad att jag tycker det är världens bästa plattformsspel. Nu var det förstås inte Super NES-originalet som texten handlade om, utan Super Mario Advance-utgåvan till Game Boy Advance. Den är riktigt bra, jag plockar fram den ibland och kör några banor på min Game Boy Micro (som är en Game Boy Advance, för Nintendo är så tydliga ibland…).

Läs mer

The Thing var det minst intressanta här #tbt

Jag vet faktiskt inte varför vi satte The Thing på det femte omslaget, det var verkligen inte ett av de mer intressanta spelen den här veckan. Kanske var det mest eller bäst artwork, ibland får sådant styra, eller så hajpades spelet. Jag minns inte. Någon kommer säkert berätta för oss på Twitter, men tills dess så hoppar vi raskt vidare till de andra spelen som togs upp.

Läs mer

Zombiekladd på fjärde omslaget #tbt

Resident Evil fick pryda det fjärde omslaget, med en lagom kladdig zombie. Lagom passande med tanke på vad det är för datum i dag…

Det var dock inte det enda Capcom-spelet som fick utrymme här. Även Capcom vs. SNK 2 EO visade upp sig här. Nog så spännande för fajtingfantasterna, men Tekken 4 var ju snäppet häftigare, i synnerhet efter besvikelsen Tekken Tag Tournement. Utöver det så var det någon slags spelförbud i Grekland – någon som minns vad det var? – och förstås celshadade shootern XIII. Och Mafia, det var fint det.

Läs mer

Mario prydde det andra omslaget #tbt

Det var inte i går man tänkte på det ganska ljumma Super Mario Sunshine till GameCube, men då – 2002 och Kongs andra vecka som nättidning, och därmed med sitt andra omslag – var just Super Mario Sunshine det hetaste som fanns. Så här i efterhand kan jag nog tycka att spelet fick lite onödigt dålig kritik, men å andra sidan visade Nintendo vad de verkligen kunde göra i Super Mario Galaxy så jag skulle inte hålla andan efter en remake… Eller?

Läs mer