Mario prydde det andra omslaget #tbt

Det var inte i går man tänkte på det ganska ljumma Super Mario Sunshine till GameCube, men då – 2002 och Kongs andra vecka som nättidning, och därmed med sitt andra omslag – var just Super Mario Sunshine det hetaste som fanns. Så här i efterhand kan jag nog tycka att spelet fick lite onödigt dålig kritik, men å andra sidan visade Nintendo vad de verkligen kunde göra i Super Mario Galaxy så jag skulle inte hålla andan efter en remake… Eller?

Annars var det ganska mycket Magic i Kongs andra vecka. Jag kan ärligt säga att jag inte minns vilken version av Magic: The Gathering som åsyftas på det här omslaget, men Magic Online – ett PC-spel med onlinestöd – var en trogen och vettig tolkning av kortspelet.

Stark vecka. Enclave är förvisso ett typiskt dussinspel men jag minns att jag spenderade en hel del tid med det. Däremot var Unreal Championship fantastiskt, och nog var det väl kul att se hur Blizzard valde att gå åt toon-hållet med WarCraft III: Reign of Chaos.

Det var andra tider då, men så hemskt stor skillnad var det inte ändå. Här är förra veckans #tbt. Vi kommer tillbaka igen nästa vecka, med ett nytt omslag.

Kong har funnits ett bra tag, sedan 2002 faktiskt, med vissa uppehåll. Faktum är att webbplatsen sprang ur Tvspel.nu en gång i tiden, efter dotcom hade ställt till saker och ting.

Serien #tbt handlar om Kongs tidigare liv. Läs alla delar här.

Läs mer om: