Det här spelar vi i julhelgen

Julen är här, och mellan ohälsosamma mängder julmat och julgodis, julklappsutdelning och familjevänliga filmer på tv:n så kommer vi på Kong-redaktionen även att hitta lite tid till att sjunka ner i soffan med våra Nintendo Switch-enheter. Själva, eller tillsammans med familjen i Mario Kart 8. Det blir ett välkommet avbrott från julfixandet.

Kong-redaktionen avslutar ”Det här spelar vi i helgen”-följetongen med en liten julspecial. Det här är vad vi kommer att spela i julhelgen.

Rickard

Jag vete fan. Spelhumöret har inte varit på topp det senaste. Sneglar på NBA 2K: Playgrounds 2 som i skrivande stund reas ut för under hundralappen på eShop. Har saknat arkadbasket sedan NBA Jam T.E. spelades sönder på mitt gamla PlayStation. Överväger även att – för första gången – installera och köra några rundor Star Wars: Battlefront II som var ett sådant där impulsköp för alldeles för länge sedan. Särskilt passande nu när hypen efter Star Wars: The Rise of Skywalker fortfarande ligger varm. Ja, den var faktiskt ganska bra. Haters be gone!

Jag borde egentligen inte fortsätta fundera på Diablo III till PS4:an eftersom plånboken är tunnare än en skinkskiva, och jag redan äger spelet till Xbox One och PC. Men jag gillar inte att lira Diablo med mus, och Xboxen agerar endast DVD-spelare i ett annat rum. Så har jag något val? Annars random Mario med kidsen. Ni vet, det vanliga. Skulle dessutom bli väldigt förvånad om jag inte fick in några fler matcher i CoD: WWII också, nu när tomten är i närheten.

Anders

Jag spenderar julen tillsammans med familjen i norra Gästrikland – tillräckligt långt norrut för att jag ska våga hoppas på lite vitt på backen i december. Nintendo Switch-enheten kommer självklart att följa med i väskan, men den blir inte ensam. Mitt Oculus Quest kommer också att få följa med – på önskemål av min mamma, dessutom. Det kommer med andra ord att bli både Mario Kart 8 och Beat Saber under julhelgerna. Jag har legat ofrivilligt lågt med det senare under hösten. Min nya lägenhet har inte mycket ledig golvyta att jobba med, så Beat Saber-sessionerna har legat på is ett tag.

Mer då? Försäkringsmysteriet Return of the Obra Dinn har varit på min att spela-lista länge, och jag ser fram emot att se om det lever upp till hypen över jul. Jag har sneglat på Super Mario Maker 2 under hösten, och att sitta och konstruera Super Mario Bros.-banor låter som ett ganska lämpligt julpyssel. Jag nådde aldrig hela vägen till eftertexterna i Cadence of Hyrule, och det vill jag gärna rätta till innan året är över. Om Resident Evil 4 går på rea under helgerna så kan nog Nintendo Switch bli den sjuttioelfte konsolen som jag spelar igenom det på.

Sedan blir det nog lite Rocket League också.

…okej då, det blir nog mest Rocket League.

Och kanske lite annat. 

Malin

Att spara det bästa till sist är inte alltid en smart plan. Det är enligt mig ett klassiskt misstag i alla fall när det kommer till situationer så som att dricka den där finaste flaskan bubbel på tolvslaget på nyårsafton. Jag tror att det är en fördel att alltid börja med det bästa. Varför vänta med något gott i onödan liksom?

Men nu i jul ska jag spela något som jag faktiskt har valt att vänta med. Jag har varit upptagen med annat och inte kunnat ge det här spelet den kvalitetstid som jag har önskat och jag tror/hoppas att det förtjänar. Jag har sparat på The Legend of Zelda: Link’s Awakening trots att jag knappt kan sitt still bara av tanken på det.

Och nu, äntligen, när det blir jul och förhoppningsvis lite lugn runt mig så är det dags! Om det inte blir lugn runt mig får jag göra något drastiskt som att låsa in mig i badrummet och bädda ner mig i badkaret. För i helgen ska det bli Link’s Awakening för hela slanten! Inget kan stoppa mig! Jag kanske kryper fram, är social en stund, smuttar på en glögg, och äter lite av den veganska sillen. Men annars vet ni var ni kan hitta mig.

Jag hoppas att The Legend of Zelda: Link’s Awakening, som förmodligen blir årets sista spel för mig, också blir det bästa.

Thord

Jag var dum nog att låna ut mitt exemplar av Link’s Awakening, som jag inte riktigt hunnit med att spela ordentligt till Switch ännu (men spelat sönder och samman till Game Boy när det begav sig), så det blir inget med den saken över helgerna! Däremot ska jag äntligen sätta mig med Ni no Kuni: Wrath of the White Witch – det ser jag verkligen fram emot. Den där julrean blir nog livsfarlig…

Jag tror nog att JRPG:t äter min tid, men det kommer helt klart blandas med Snooker 19 (ja, jag är beroende), samt alla dessa Super NES-lir som kommit till Switch Online. Jag spelade aldrig Breath of Fire 2 när det kom, och det var säkert ett år sedan jag körde A Link to the Past – samtidigt som jag redan ströspelar några banor Yoshi’s Island då och då. Så det blir nog en hel del retro på Switchen, kan jag tänka mig.

Och Tetris 99. Det var länge sedan nu, jag har saknat det. Fan, det kanske bara blir Tetris 99

Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: