The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Spelarkiv

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Efterlängad Switch-remake av spelet med samma namn som släpptes till Game Boy 1993.

Det här spelar vi i helgen (vecka 39)

Storsläppen duggade tätt förra veckan, och Kong-redaktionen har nu ett digert utbud av spel att välja mellan – och inte bara på Nintendo Switch. Kandidaterna till helgspel utökas dessutom med det massiva JRPG:t Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age, som släpps till Nintendo Switch idag. Det är hård konkurrens om speltimmarna. Så vilka spel är det som lockar i helgen?

Läs mer

Recension: The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Om det är något som jag uppskattar lite extra mycket med The Legend of Zelda-serien, så är det att Nintendo alltid lyckas bibehålla den röda tråden genom alla spel, samtidigt som de kan vara experimentella. Link, miljöerna, ljuden och mekaniken går mer eller mindre alltid att känna igen, oavsett titel, och Link’s Awakening till Switch är inget undantag.

Likt A Link Between Worlds till Nintendo 3DS, antar Link’s Awakening här ett statiskt men tredimensionellt perspektiv sett uppifrån. Efter en storm har Links båt kantrat, och han befinner sig nu på en okänd ö som skeppsbruten. Men hoppet är förstås inte borta, för här finns både vänner som fiender, och definitivt mer än ett par sedvanliga grottor att lösa i jakt på de vapen och uppgraderingar spelaren behöver för att kunna utforska öns alla hemligheter.

Läs mer

Det här spelar vi i helgen (vecka 38)

Årets kanske mest speltäta vecka på Switch går mot sitt slut, och den har bjudit på något för alla. The Legend of Zelda: Link’s Awakening för fans av actionäventyr, GRID Autosport för racingfanatiker, Untitled Goose Game för den som vill ha något nytt och spännande, Puzzle Quest: The Legend Returns för pusselspelare, och JRPG-fans får försöka hinna med Ni No Kuni: Wrath of the White Witch innan Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age släpps nästa vecka. Det är bara 100 timmar långt, trots allt. Inga problem.

Det här är vad Kong-redaktionen kommer att lägga sin speltid på i helgen.

Läs mer

Mario Maker 2 firar Link’s Awakening-släppet med Zeldabanor

Årets kanske mest efterlängtade Switch-spel, The Legend of Zelda: Link’s Awakening, släpps idag, och du som inte plockar upp spelet på releasedagen kan ändå vara delaktig i festligheterna – i Mario Maker 2. Nintendo Japan har nämligen valt att fira lanseringen genom att släppa åtta Mario Maker 2-banor med Zelda-tema. Du hittar koder för och bilder av banorna nedan.

Berättelsen bakom Zelda: Link’s Awakening

Imorgon släpps årets kanske mest efterlängtade Switch-spel: The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Om du, som vi, har problem med att hålla peppen under kontroll så kan du stilla abstinensen genom att titta på videoklippet ovan. Videon, skapad av YouTube-kanalen Gaming Historian, berättar bland annat hur spelets utveckling började som ett kvällsnöje för A Link to the Past-teamet, och att spelets handling är inspirerad av Twin Peaks.

Spoilervarning för dig som inte har spelat Link’s Awakening tidigare (eller för dig som har glömt bort en del under de senaste 25 åren).

Link’s Awakening, Sayonara Wild Hearts och Untitled Goose Game lockar i veckan

Det är en ganska tung vecka för Switch-spelare, med flera lockande släpp. Tyngst av alla är förstås The Legend of Zelda: Link’s Awakening som kommer på fredag (20/9). Då släpps även Ni No Kuni Remastered: Wrath of the White Witch och Untitled Goose Game – två spel som garanterat båda fått uppmärksamhet, men på väldigt olika vis. Frågan är hur hårt det påverkas av Links äventyr, rent försäljningsmässigt.

Läs mer