The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Spelarkiv

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Efterlängad Switch-remake av spelet med samma namn som släpptes till Game Boy 1993.

Årets spel 2019, enligt Malin

Tro det eller ej men jag har inte spelat så mycket i år. Det har faktiskt inte blivit så mycket av den varan under de senaste sju åren om jag ska vara ärlig. Men sedan Kong drog igång i september har det dock ökat en hel del och antalet spel på min Switch har gått upp med ungefär 1000 procent! Inte en dålig ökning på 15 veckor. E-shoppen har gått varm särskilt nu under de sista veckorna i december.

Läs mer

Årets spel 2019, enligt Anders

Nintendo Switchs tredje år på marknaden var också året då konsolen verkligen fick luft under vingarna. Medan resten av de stationära konsolerna tog ett djupt andetag inför nästa konsolgeneration släppte Nintendo en stadig ström av nya, spännande spel till Nintendo Switch, och tredjepartsutgivare har följt deras exempel. Årets toppar har inte varit riktigt så höga som jag hoppats på, men volymen har varit svår att klaga på. Och att hinna med.

I vanlig ordning har mina speltimmar det här året fördelats mellan mitt Xbox One och mitt Nintendo Switch, och i vanlig ordning har den förra tagit upp merparten av dem. Mitt Xbox One har varit go to-konsolen för Rocket League och Call of Duty: Modern Warfare-sessioner – tidsdödarna – men det är Nintendo Switch som har bjudit på mina mest minnesvärda spelupplevelser under året.

Det här är min Årets spel-lista för 2019.

Läs mer

Det här spelar vi i julhelgen

Julen är här, och mellan ohälsosamma mängder julmat och julgodis, julklappsutdelning och familjevänliga filmer på tv:n så kommer vi på Kong-redaktionen även att hitta lite tid till att sjunka ner i soffan med våra Nintendo Switch-enheter. Själva, eller tillsammans med familjen i Mario Kart 8. Det blir ett välkommet avbrott från julfixandet.

Kong-redaktionen avslutar ”Det här spelar vi i helgen”-följetongen med en liten julspecial. Det här är vad vi kommer att spela i julhelgen.

Läs mer

Recension: The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Om det är något som jag uppskattar lite extra mycket med The Legend of Zelda-serien, så är det att Nintendo alltid lyckas bibehålla den röda tråden genom alla spel, samtidigt som de kan vara experimentella. Link, miljöerna, ljuden och mekaniken går mer eller mindre alltid att känna igen, oavsett titel, och Link’s Awakening till Switch är inget undantag.

Likt A Link Between Worlds till Nintendo 3DS, antar Link’s Awakening här ett statiskt men tredimensionellt perspektiv sett uppifrån. Efter en storm har Links båt kantrat, och han befinner sig nu på en okänd ö som skeppsbruten. Men hoppet är förstås inte borta, för här finns både vänner som fiender, och definitivt mer än ett par sedvanliga grottor att lösa i jakt på de vapen och uppgraderingar spelaren behöver för att kunna utforska öns alla hemligheter.

Läs mer

Det här spelar vi i helgen (vecka 38)

Årets kanske mest speltäta vecka på Switch går mot sitt slut, och den har bjudit på något för alla. The Legend of Zelda: Link’s Awakening för fans av actionäventyr, GRID Autosport för racingfanatiker, Untitled Goose Game för den som vill ha något nytt och spännande, Puzzle Quest: The Legend Returns för pusselspelare, och JRPG-fans får försöka hinna med Ni No Kuni: Wrath of the White Witch innan Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age släpps nästa vecka. Det är bara 100 timmar långt, trots allt. Inga problem.

Det här är vad Kong-redaktionen kommer att lägga sin speltid på i helgen.

Läs mer

Mario Maker 2 firar Link’s Awakening-släppet med Zeldabanor

Årets kanske mest efterlängtade Switch-spel, The Legend of Zelda: Link’s Awakening, släpps idag, och du som inte plockar upp spelet på releasedagen kan ändå vara delaktig i festligheterna – i Mario Maker 2. Nintendo Japan har nämligen valt att fira lanseringen genom att släppa åtta Mario Maker 2-banor med Zelda-tema. Du hittar koder för och bilder av banorna nedan.