Det här spelar vi i helgen (vecka 7)

Årets första stora släpp börjar närma sig, men än gapar det ganska tomt i 2020-kolumnen på Kong-redaktionens att spela-lista. Den här helgen fortsätter vi därför att rensa i skämshögen från tidigare år, med spel som Fire Emblem: Three HousesSuper Smash Bros. Ultimate, och Ape Out på checklistan. 

Rickard

Det enda säkra den här helgen är Super Smash Bros. Ultimate eftersom grabben tjatar om det, annars synnerligen oklart. Men nog ska jag väl kunna klämma in några fler “ice climb”-försök i Trials Fusion? 

Anders

Ibland behöver man bara ett spel att koppla av till. Något som man kan spela lite halvengagerat medan man lyssnar på en podcast eller tittar på en tv-serie. Den här veckan kände jag för något åt det hållet, och valet föll på Torchlight 2. Jag nötte ettan ordentligt på Xbox 360 när det begav sig, och jag ser fram emot loota mig igenom uppföljaren i helgen. Med True Detective säsong 3 i bakgrunden.

Malin

I och med att ett nytt DLC, Cindered Shadowsprecis har släppts till Fire Emblem: Three Houses så vaknade mitt spelbegär för mitt favoritstrategispel till liv igen. Jag har haft ett långt uppehåll och även om jag inte känner behovet av ett sidouoppdrag ännu så är jag ändå sugen på att utforska den nya delen av spelet. Jag får se vad som händer i helgen men alla former av Alla hjärtans dag-dejter stryks från schemat och ersätts av Fire Emblem: Three Houses – DLC eller ej. 

Thord

Jag har en rätt packad helg framför mig, och inte på det festliga sättet, så det blir nog inget direkt spelande. Men om det skulle öppna sig en lucka, och om suget skulle infinna sig, så blir det nog lite Ape Out – ett spel jag velat testa ett tag. Eller så gör jag som Malin och tar tag i Fire Emblem: Three Houses, ett av de tyngre spelen i min skämshög.


Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: