Det här spelar vi i helgen (vecka 36)

Plötsligt var det september. Höststämningen börjar infinna sig både utanför fönstret och framför tv:n, och Kong-redaktionen byter ut Animal Crossing och Paper Mario mot storstrategispel, förstapersonspussel och hemsökta hotell.

Rickard

Har återigen gått ned mig i Portal 2-träsket. Med glädje, ska tilläggas. Det blir således till att plöja igenom ett antal (otal)hemmasnickrade banor från Steam Workshop. Are you still there?

Anders

Min nya PC kom fram till slut, och den här veckan har handkontrollerna legat orörda medan jag försöker vänja mig vid att spela spel med mus och tangentbord igen. Min att spela-lista är plötsligt kilometerlång, och den verkar växa med nya spel för varje vecka som går. Det senaste tillskottet är svenska storstrategispelet Crusader Kings III, som släpptes i tisdags. Efter 15 år utan PC ser jag fram emot att sätta tänderna i riktigt tunga strategispel igen.

Malin

Det är något med de allt mörkare kvällarna som göra att jag blir ohyggligt sugen på att spela Luigi’s Mansion 3. Tyvärr tror jag att jag som vanligt har lämnat spelet mitt i en strid mot en boss. Det är ett sådant klassiskt misstag som jag alltid gör och detta gör att mitt sug minskar kraftigt. Men jag hoppas på det bästa för lite spökstädning skulle inte sitta helt fel i helgen. 

Thord

Jag gjorde missen att lämna min Switch hemma – det är en helg i sommarhuset med ungefär trehundrafjorton saker som måste göras, så inte skulle det väl finnas tid till spel? Och sedan ser man att Super Mario All-Stars släpps på Switch Online, vilket förstås hade varit alldeles underbart att sätta tänderna i. Nu blir det nog bara lite Samurai Jack: Battle Through Time om eller när andan faller på. Såvida jag inte får tummen ur och tar mig an Dead Cells på riktigt – det är hög tid. Fast hur var det nu igen, hade jag inte fullt upp…?


Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: