Det här spelar vi i helgen (vecka 35)

Inte ens skribenterna på en Nintendo-sajt kan spela Switch hela tiden, och just den här helgen fäster redaktionen blickarna på andra plattformar. Mobilspel står på agendan för många av oss, pussel i förstapersonsvy ska lösas kooperativt på PlayStation 4, och en av oss sörjer förlorade drömmar om en ny PC. Åtminstone fram tills att Postnord får tummen ur nästa vecka. Det här är vad vi spelar i helgen.

Rickard

Har äntligen lyckats få in en vän i Portal 2. Alltså, inte rent fysiskt, men åtminstone fått honom att börja spela. Något som innebär fantastiskt underhållande co-op. För fyra portaler är ju roligare än två, eller hur? Är även övertygad om att det blir ett antal besök i Cat Quest på mobilen också.

Anders

Jag byggde min senaste speldator runt 2005-2006. Den hade en enkärnig Pentium 4-processor, ett GeForce 6600 GT-kort med 128 MB grafikminne, och en hel gigabyte i RAM-minne. På en bra dag kunde kunde den klättra över 30 bilder per sekund i The Elder Scrolls IV: Oblivion. Jag hade hoppats ägna helgen åt att få fart på en spelmaskin med lite mer krut i sig, men postgudarna ville annorlunda och jag har nu ett Flight Simulator 2020-format hål i min helg. I brist på en riktig PC att spela på kan jag åtminstone spela ett riktigt PC-spel på konsol, så jag tror att jag fyller det hålet med det turbaserade rollspelet Wasteland III, som släpps idag. Det har inte volymetriska moln i 4K-upplösning, men det ser mysigt ut ändå.

Malin

Är det bara jag eller får ni också en liten känsla av att det är skönt att hösten börjar krypa sig på? Jag blir lite kluven. Det är så härligt med värme, sol, och bad men ändå är det något inom mig som myser lite i smyg på tanken att få spendera långa regniga helger framför något härligt tv-spel. I helgen vill jag verkligen spela Paper Mario: The Origami King. Men jag ska också leta fram en handkontroll till min iPad, ur mina flyttkartonger, så att jag kan spela Samurai Jack: Battle Through Time mer. Som det är nu blir jag bara smått yr i huvudet av att spela det.

Thord

Jag håller på att grotta ned mig i Apple Arcade för närvarande, och ser till min förtjusning att Samurai Jack: Battle Through Time är släppt där, så det blir till att hitta en Xbox One-kontroll och köra det en vända på min iPad. Ja, konstigare mening får man leta efter… Annars blir det säkert lite mer Outlanders skulle jag tro.


Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: