Luigi's Mansion 3

Spelarkiv

Luigi's Mansion 3

Luigi och Gooigi städar upp i på ett hemsökt hotell.

Det här spelar vi i helgen (vecka 11)

Konferenser, konserter och skolundervisning ställs in, och det svenska folket rekommenderas att hålla sig hemma så mycket som möjligt för att minska spridningen av det nya coronaviruset. Vi på Kong-redaktionen drar vårt strå till stacken genom att hålla oss i soffan med en handkontroll i handen. Planen för den här helgen är att göra ett sista ryck med skämshögen innan Animal Crossing: New Horizons släpps nästa fredag. Sällan har ett spelsläpp varit bättre timat till oroligheter i omvärlden.

Läs mer

Det läskigaste ögonblicket

I dag är det fredagen den 13:e, vilket anses vara en otursdag om man ska tro på skrock. Men det är också en dag som många kopplar till läskiga saker, inte minst skräckfilmer som Friday the 13th med hockeymaskförklädda Jason Voorhees som elak slashertyp.

Nu ska vi dock inte prata sådant, utan läbbiga spelupplevelser. Här är Kong-redaktionens minnen från när spel har blivit läskiga, på ett eller annat sätt.

Läs mer

Årets spel 2019, enligt Malin

Tro det eller ej men jag har inte spelat så mycket i år. Det har faktiskt inte blivit så mycket av den varan under de senaste sju åren om jag ska vara ärlig. Men sedan Kong drog igång i september har det dock ökat en hel del och antalet spel på min Switch har gått upp med ungefär 1000 procent! Inte en dålig ökning på 15 veckor. E-shoppen har gått varm särskilt nu under de sista veckorna i december.

Läs mer

Årets spel 2019, enligt Rickard

Tydligen är det kutym att tycka till om året som gått när det börjar bli dags att ringa in ett nytt sådant. Däremot är jag lite osäker på vad som egentligen är ”årets spel” för mig, för även om jag haft trevliga upplevelser överlag, så har inget spel riktigt greppat mig tillräckligt mycket för att det ska vara värt en sådan titel. Men något måste ju ändå vara best of the bunch på något sätt.

Läs mer

Recension: Luigi’s Mansion 3

Luigi’s Mansion 3 börjar mysigt och rofyllt även om det bestämt verkar vara något riktigt lurt med hotellpersonalen som välkomnar Luigi och hans resesällskap till det lyxiga The Last Resort. Mycket riktigt tar det inte lång tid innan idyllen slås i spillror. Inte bara Prinsessan och toadarna utan även Mario blir tillfångatagen av spöket King Boo. Kvar är bara Luigi och hans söta spökhund Polterpup och det blir upp till dem att hitta vännerna.

Räddningsinsatsen försvåras avsevärt och blir en kombinerad vän-, knapp-, och spökjakt då det visar sig att knapparna i hotellets hiss har försvunnit samt att hela hotellet är hemsökt av ett stort antal vålnader. Till sin hjälp har Luigi, förutom vovven, den specialdesignade dammsugaren Poltergust G-00 samt sin gröna dubbelgångare Gooigi. Denna tvilling är gjord av grön gegga, tål tyvärr inte vatten, men kan lätt smita genom galler, undvika fällor och hjälpa till att lösa problem.

Läs mer

Det här spelar vi i helgen (vecka 45)

Ännu en vecka går så sakteligen mot sitt slut, och Kong-redaktionen ser fram emot att sjunka ner i soffan med våra Switch-enheter i helgen. Luigis senare dammsugaräventyr fortsätter att underhålla två av Kong-medlemmarna, trots att vi har lagt halloween bakom oss. En tredje fortsätter att utforska främmande världar i ett öppen värld-rollspel som kommer till Nintendo Switch i början av nästa år, och en fjärde har spanat in ett gokart-spel med en viss katt som älskar lasagne.

Läs mer