Det här spelar vi i helgen (vecka 31)

Mellan flytt, jobb och fjällvandring står det mycket på agendan för Kong-redaktionen den här helgen, och det är därför oundvikligt att spelandet blir lidande. Men lite spel kommer vi nog att kunna klämma in före och efter de andra göromålen. Den här helgen bjuds det på turbaserad strategi, pixliga äventyr och mer Paper Mario: The Origami King.

Rickard

Det hände till slut. Jag slog till på Blasphemous, som reades ut för 130-lappen på eShop. Jag kommer självfallet att spendera ett antal timmar i detta till helgen, vilket jag redan gjort. Men exakt hur många återstår att se. De allt för sällsynta sparpunkterna gör spelet oförlåtligt och onödigt tidsödande då man får spela om stora stycken vid de ständiga dödsfall svårighetsgraden leder till. Men jag älskar det ändå. Tror jag. Temat är fantastiskt. Grafik och ljud likaså. Men så var det ju det med Call of Duty: WWII också…

Anders

Civilization VI på konsol satte klorna i mig förra veckan, och de sitter fortfarande åtskilliga avslutade vändor senare. Firaxis har lyckats överraskande väl med att få Civilization att fungera med en handkontroll, och spelets färgglada grafik gör sig väldigt bra på tv:n. Det blir mer Civilization VI i helgen, och säkert en del Rocket League också. Jag drar iväg till fjällen på söndag eftermiddag och blir borta i tio dagar, så jag passar på att få in speltimmar den här helgen.

Malin

Om jag orkar spela något överhuvudtaget den här helgen så blir det inte helt oväntat Paper Mario: The Origami King. Men efter veckans packning och flytt så vet jag inte om jag kommer orka annat än att på sin höjd ta mig, som en zombie, mellan sängen, soffan, köket, och badrummet. 

Thord

Jag ligger lite lågt med spelandet just nu, det är lite för mycket annat på agendan. Har dock tänkt att jag ska ta en titt på The Eternal Castle, som släpps till Switch i augusti, så kanske blir det en djupdykning i det. Eller bara några race i Burnout Paradise Remastered


Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: