Det här spelar vi i helgen (vecka 8)

Våren ligger i luften, och Kong-redaktionen känner ett kollektivt sug efter nya spel att spela – men de stora släppen dröjer ett tag till. I brist på nya spel att upptäcka vänder vi oss istället till gamla trotjänare i helgen, som Trials Fusion, Mass Effect, och Rocket League.

Rickard

Mina känslor för Trials Fusion (PS4) har svallat upp igen på allvar. Jag kan helt enkelt inte släppa spelet och dess allra mest utmanande banor. Det blir så klart några dussin kilo spelsessioner där, men också lite tid till mediokra Bucket Knight till Switch som vi recenserar inom kort.

Anders

Jag brukar alltid hamna i en speldipp i januari och februari. Dels på grund av att det vanligtvis blir ganska mycket spelande i december, med ledighet och många höst- och vintersläpp att hinna ikapp, och dels på grund av att det sällan släpps särskilt mycket intressant under årets två första månader. 2020 är inget undantag, så här långt. I den mån det blir något spelande i helgen så står Rocket League och Torchlight 2 fortsatt högst upp på listan. Bara en månad kvar till Animal Crossing: New Horizons.

Malin

Suger efter något nytt börjar komma. Kanske är det våren som är på väg. Jag känner att jag söker lite efter dopaminkickar men hittar inget som riktigt ger det. I helgen behöver jag i alla fall hitta något som inte är lika strategiskt tungt som Fire Emblem: Three Houses. Därför sneglar jag mer och mer på min oladdade Nintendo 3DS och funderar på att köra Animalin Crossing – New Leaf, bara för att få samla lite frukt och kanske hänga lite på Tortimer Island. Detta ger kanske inte heller några direkta kickar men är definitivt avslappnande och fungerar nog lite som tröst i väntan på vårens släpp av Animal Crossing: New Horizons

Thord

Rickard lurade mig att köpa en spellaptop (en Legion Y540 för den som är nyfiken), vilket omedelbums betydde att jag installerade Mass Effect (som för övrigt borde komma till Switch bums). Nu är jag ungefär halvvägs, så jag en liten förhoppning om att avsluta det under helgen, bara för att få börja på tvåan. Men det är möjligt att jag sätter tvåan på paus faktiskt, och installerar The Witcher 3: Wild Hunt, ett tämligen tungt spel för såväl speldatorn som för min skämshög. Nu har jag förvisso spelat det ganska mycket, men aldrig avslutat, och sparfilssynken till Switch-versionen (som jag förvisso inte äger – ännu) är lockande…


Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: