Det här spelar vi i helgen (vecka 49)

Julhelgerna närmar sig med stormsteg, och Kong-redaktionen kommer i julstämning med… Aliens och zombies? Ett urval av färgrika titlar och comfort food-spel står också på menyn den här helgen. Du kan läsa mer om våra respektive helgspelplaner nedan.

Rickard

Dödsmatcher i Call of Duty: WW2, så klart. Vad trodde du? Och kanske mer Gran Turismo Sport om Sonys något så otroligt sega servrar tillåter mig att ladda ned fler än de tre standardbanorna i arkad-läget. Mer Cardpocalypse blir det också. Jag skulle vilja lägga till Concrete Genie och Diablo III till PS4 också, men jag vete skråen om plånboken tillåter det. Får se hur svårhanterligt suget blir.

Anders

De flesta har några spel som de återvänder till med jämna mellanrum (Thord nämner några av sina längre ner), och jag har ägnat den senaste veckan åt två av mina: Rocket League och Rogue Legacy (de är två olika spel, lovar). Den här helgen blir det dock ändring på det. Ikväll hissar jag ner mörkläggningsgardinen och ger Switch-version av Alien: Isolation en chans. 

Malin

Det har blivit några knasiga spelsessioner tillsammans med The Stretchers under veckan men det är något i ljudbilden som gör att jag blir så sjukt sugen på att spela De Blob 2 istället. Jag minns inte om det var på PS4 som jag spelade det senast och om jag ens äger spelet fortfarande. Så i helgen kanske det blir till att letar igenom spellådorna och se vad jag hittar. Det känns som att färgrika De Blob 2 skulle passa perfekt nu för jag börjar redan bli lite leds på att allt ska vara rött nu kring julen. När jag ändå är nere i lådorna och letar efter färgrika spel så kanske jag har turen att stöta på färgbomben Viva Piñata också.

Thord

Jag vet faktiskt inte vad jag ska spela i helgen. Fick något av en kalldusch i veckan i form av tråkigheter i familjen, så det blir nog comfort food i spelformat om något. Typ Snooker 19, Breath of the Wild, eller något av spelen i Nintendo Switch Online kanske. Det känns alltid tryggt att sparka igång Yoshi’s Island igen, trots allt.


Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: