Sumpa inte din Switch om du spelar Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons är ett av de mer efterlängtade spelen till Switch, men det är en mängd konstigheter med spelet. Som till exempel att det inte stödjer sparfiler i molnet, eller att du inte kan flytta sparfilerna till en annan Switch – illa om du har en hemma-Switch och en Switch Lite för spel på språng. Det senare är tydligen inte så ovanligt, för övrigt. Däremot är det ju hemskt om ett spel som är konstruerat för att spelas regelbundet dagligen ska behöva startas om bara för att din Switch pajar…!

Anledningen till detta krångel med sparfilerna är förstås att Animal Crossing-spelen kretsar kring tiden, realtiden rentav, så du ska inte kunna ändra tidsinställningen på din Switch för att snabbare ta dig framåt i spelet, eller hitta ovanliga saker. Det känns dock något drastiskt att inte kunna återfå sin sparfil om något går sönder, för det händer ju faktiskt.

Lyckligtvis blir det ändring på det, i alla fall för Nintendo Switch Online-prenumeranter, i framtiden. Detta från Nintendos engelska hemsida:

This game does not support the Save Data Cloud functionality of Nintendo Switch Online. However, the ability to recover Animal Crossing: New Horizons save data from the server in the event of console failure, loss or theft will be available to Nintendo Switch Online members sometime in the future.

Nintendo UK

Man passar även på att understryka att du verkligen inte kan flytta sparfilerna mellan olika enheter:

Animal Crossing: New Horizons does not support the ability to transfer your save file from one Nintendo Switch console to another.

Nintendo UK

Låt oss hoppas att funktionen för sparfiler i molnet kommer snabbt efter släppet den 20 mars, så att vi kan spela Animal Crossing: New Horizons lugna i vetskapen att vårt hårda arbete med gnälliga djur inte är förgäves. Då helst på en så här snygg Switch, förstås.