Pokémon Sword & Shield

Spelarkiv

Pokémon Sword & Shield

De första icke-remake-spelen i Pokémon-serien att släppas på Switch. Kommer den 15 november 2019.

Recension: Pokémon Sword & Shield

Pokémon Sword & Shield drabbades av kontrovers efter kontrovers månaderna innan det släpptes. Först uppdagades att spelet inte skulle ha stöd för alla Pokémon som har varit med i tidigare spel – en kontrovers som snart döptes till Dexit. Fyndigt, bra jobbat internet. När spelet närmade sig release försökte moddare med tidig tillgång till resurserna i spelet motbevisa Game Freaks påståenden om att alla Pokémon-modeller hade ritats om genom att jämföra antalet polygoner i olika Pokémon med de i tidigare spel i serien. Motståndsrörelsen nådde sin kulmen med en namninsamling i vilken ”fans” bad Donald Trump stoppa släppet av spelet. Igen, bra jobbat internet.

Donald Trump stoppade inte släppet av Pokémon Sword & Shield, vilket betyder att jag har kunnat ägna de senaste två veckorna åt att bedöma huruvida storleken på Pokédexen eller antalet polygoner i Charmanders karaktärsmodell ligger spelet till last.

Det gör de inte.

Pokémon Sword & Shield har brister helt orelaterade till Pokédexens storlek och Charmanders polygoner. De skavankerna är dock inte stora nog att förändra det faktum att jag inte har haft så här roligt med ett Pokémon-spel sedan jag spelade dem på Game Boy Advance.

Läs mer

Det här spelar vi i helgen (vecka 46)

Vi är nu lite mer än halvvägs in i november, och med årets mest hektiska spelveckor i ryggen är Kong-redaktionen redo att ta en liten break från spelandet i helgen. En av oss ska flytta, en annan försvinner iväg till en elektronikfri retreat, en tredje ska jobba nästan hela helgen och en fjärde behöver återhämta sig lite. Men någon enstaka speltimme ska vi nog kunna klämma in, här och där. Så vad spelar vi i helgen?

Läs mer

”Pokémon-fans” ber Donald Trump stoppa Pokémon Sword & Shield

Mellan tiraderna på Twitter och nedmonteringen av USA:s demokrati kan man tro att Donald Trump har ganska fullt upp om dagarna, men en grupp självtitulerade Pokémon-fans hoppas att han kan hitta utrymme för en till punkt på dagordningen. Trots att Pokémon Sword/Shield släpps först imorgon så har några spelare blivit så upprörda över beslut i spelet att de har bett USA:s president att kliva in och styra upp det hela.

Läs mer

Pokémon Sword & Shield, Romancing SaGa 3, och en bisimulator släpps i veckan

Det är förstås Pokémon Sword & Shield som är veckans stora släpp. På fredag får vi se om spelet, eller spelen kanske vi ska säga, lever upp till hajpen. Det har ju inte varit helt oproblematiskt direkt.

Annars är det HD-remaken av Super NES-JRPG:t Romancing SaGa 3 som lockar mest, spontant i alla fall. Bee Simulator skulle kunna visa sig vara något, och Yaga ser som bekant lovande ut.

Läs mer

Varsågod, ta fem minuter video från Pokémon Sword och Shield

Nu är det bara nio dagar kvar till att Pokémon Sword och Pokémon Shield släpps till Nintendo Switch. Om de orden inte är tillräckligt för att få din peppmätare att skjuta i höjden så har Nintendo släppt en ny, fem minuter lång trailer för spelen. Den avslöjar inget som vi inte redan vet om Pokémon Sword och Pokémon Shield, men den gör ett bra jobb med att sammanfatta vad vi har att vänta i nästa spelduo i Pokémon-serien. Sword och Shield släpps på fredag nästa vecka.

Pokémon livesänder 24 timmar – om 24 timmar

I morgon, fredagen den 4 oktober klockan 15:00 – om exakt 24 timmar – startar en livesändning gällande Pokémon Sword & Shield. Den varar dessutom i just 24 timmar, men i övrigt är innehållet än så länge höljt i dunkel. Du kan följa strömmen i den inbäddad YouTube-strömmen ovan.

Pokémon Sword & Shield släpps till Switch den 15 november i de båda utgåvorna Sword och Shield.