”Pokémon-fans” ber Donald Trump stoppa Pokémon Sword & Shield

Mellan tiraderna på Twitter och nedmonteringen av USA:s demokrati kan man tro att Donald Trump har ganska fullt upp om dagarna, men en grupp självtitulerade Pokémon-fans hoppas att han kan hitta utrymme för en till punkt på dagordningen. Trots att Pokémon Sword/Shield släpps först imorgon så har några spelare blivit så upprörda över beslut i spelet att de har bett USA:s president att kliva in och styra upp det hela.

Vita huset tillhandahåller en webbplats där amerikanska medborgare kan lägga upp namninsamlingar, och i förrgår publicerades en namninsamling med titeln President Trump, stop the sales of Pokemon Sword and Shield. Resonemanget bakom namninsamlingen är ungefär lika farsartat som man kan föreställa sig. Den har i skrivande stund fått 228 underskrifter, vilket betyder att den behöver ytterligare 99 772 underskrifter innan Vita huset presenterar sin officiella inställning till Pokémon Sword/Shields vara eller inte vara.

Det låter osannolikt att den får så många. Å andra sidan: I en tidslinje där programledaren från The Apprentice är president så är det kanske inte uteslutet att USA:s regering kommenterar antalet polygoner i det senaste Pokémon-spelet.