Drömkonsolen för JRPG-nostalgikerna

Det duggar av JRPG-släpp, alltså japanska rollspel, till Switch just nu. Nu senast, på Tokyo Game Show, fick vi höra att Square Enix laddar upp för kommande Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age med släpp av de tre originalspelen. Dragon Quest släpptes 1986 till NES, då av Enix som var den större av rollspelsgiganterna i Japan – Square var uppstickaren. Uppföljaren, Dragon Quest II: Luminaries of the Legendary Line, kom redan året därpå, och trean – Dragon Quest III: The Seeds of Salvation – landade 1988. Nu kommer de alltså till Switch den 27 september (precis som Dragon Quest XI, men vilken version det rör sig om är lite oklart, för det finns gott om remakes så förhoppningsvis är det inte bara NES-originalen som erbjuds utan även 16-bitarsversionerna. Spelen släpps var för sig och prislapparna känns lovande om än lite oklara än så länge – räkna med mellan 50 och 150 kr, där ettan är billigast och trean dyrast.

Grandia HD Collection

Men det slutar inte där för JRPG-fans, just nu finns det väldigt mycket att spela. Undertecknad jobbar sig igenom Collection of Mana (recension kommer) och hoppas hinna spela Grandia HD Collection snart, om inte annat så för att återuppleva Grandia II som är fenomenalt bra. Star Ocean är bara runt hörnet, remastern av Final Fantasy VIII är bara veckor gammal, och det finns förstås fler FF-spel på eShop än så.

Och vill man ha något lite mer modernt, men inte just Dragon Quest XI, så är PS3-konverteringen av Ni no Kuni: Wrath of the White Witch bara dagar bort. Det är, som bekant, rätt trångt med spel värda din tid just nu. Gillar du dessutom matiga japanska rollspel så blir det svårt att få timmarna att räcka till. Men det är ju ett angenämt problem.