Det här spelar vi i helgen (vecka 50)

Med bara tre helger kvar på 2019 är det snustorrt i släpplistorna, vilket betyder att det är lite oklart exakt vad Kong-redaktionens har för spelplaner den här helgen. Blir det en insats i årets spelskämshög? Shoppingrunda inför julhelgerna på eShop? Test av nya tillbehör? Våra helgplaner är för en gångs skulle ganska luddiga. Det är kanske inte så dumt det heller.

Rickard

Om jag inte hinner färdigt innan helgen, så fortsätter jag min resa i fantastiskt stilfulla och avslappnande Lost Ember. Annars ska det jobbas till 100%, så särskilt mycket övrigt spelande blir det inte. Men säkert lite blandat Mario med barnen.

Anders

Jag fortsätter att smyga mig igenom Alien: Isolations mörka korridorer, och det är nog några jump scares kvar innan eftertexterna börjar rulla. Survival horror är egentligen inte min genre, och jag vurmar inte lika mycket för Alien-världen som vissa, så jag är positivt överraskad över hur djupt Isolation har satt klorna i mig. Efter det vet jag inte riktigt vad som väntar. Jag har haft ögonen på Return of the Obra Dinn ganska länge, men det ligger på listan över spel jag har tänkt sätta mig med över julhelgerna. Det låter som att jag får planera in ett eShop-besök i helgen.

Malin

I helgen blir det nog en salig röra av lite olika spel. Tidigare i veckan passade jag på att ladda ner Robonauts eftersom det är en del i QubicGames julkalender. Dessutom har jag en helt bunt med demos som jag hade tänkt kika närmare på. Sen kan jag alltid blanda in lite mer av The Stretchers och Doraemon i röran. Men helst av allt vill jag bara hitta ett spel redan nu som jag kan mysa med på heltid över julen och resten av året.

Thord

Helgen är en öppen bok, faktiskt – jag börjar känna mig klar med Cardpocalypse (som är så här bra), och jag har inget som ligger och väntar. Ja, det skulle väl vara Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, som jag tjatat om länge, men jag kanske håller på den ett tag. Det blir förstås lite Snooker 19 – det perfekta spelet att testas handkontroller med för övrigt, eftersom det är så känsligt. Just nu kör jag mycket handhållet med Horis Split Pad, och 8bitdos SN30 Pro Plus när Switchen får vara kopplad till teven. Måhända blir det styrskorstest deluxe med de nya spelen i Nintendo Switch Online-tjänsten, vi får se. Det är, som synes, tämligen oklart vad som kommer hända i helgen. Rätt skönt!

Läs mer om: