Sex nya klassiker kommer till Nintendo Switch Online

Om du hör till de som klagat på att Nintendo inte släppt några nya NES- eller Super NES-spel till sin Switch Online-tjänst sedan de rullade ut 16-bitarsliren så kan du glädjas åt att det blir ändring på det. Den 12 december släpps sex nya spel – fyra Super NES-lir och två NES-diton.

Mest spännande är förstås Star Fox 2, ett spel till Super NES som vi inte fick chansen att testa förrän Nintendo släppte sin minikonsol, där det var med. Det är måhända kanske inte lika banbrytande som originalet, kallat Starwing i Sverige, men väl värt att testa.

Övriga Super NES-lir är Super Punch-Out!! (sorry, ingen Mike Tyson här heller), utmärkta Kirby Super Star, samt Capcoms klassiska JRPG Breath of Fire II.

Till NES får vi tämligen anonyma actionäventyret Crystalis, samt plattformaren Journey to Silius. Inte så hemskt mycket att hänga i julgranen där med andra ord, men ändå en rätt trevlig uppdatering.

Nintendo har inte sagt när nästa klump spel kommer att släppas, och det är lika bra det tycker jag. Det finns en hel del på Nintendo Switch Online redan, för den retropeppade, så det är bättre att de skyndar långsamt och släpper lite lir då och då.