Det här spelar vi i helgen (vecka 5)

Det blev helg den här veckan också, och Kong-redaktionen har i vanlig ordning laddat upp med lite spel inför ledigheten. Den här helgen tar vi tillflykt från det gråa februarivädret med 2.5D-plattformare, Star Wars-äventyr, utflykter till Hyrule, och ett klassiskt mobilspel i ny utgåva.

Rickard

Om plånboken mot förmodan tillåter så blir det fantastiskt stämningsfulla Blasphemous, annars får det vänta. I övrigt? Lite NBA 2K Playgrounds 2 samt Yoshi’s Crafted World med grabben. Och inte helt omöjligen några rundor Call of Duty: WWII, så klart. Dessutom har jag kommit igång med Trials Fusion på PS4:an igen efter ett längre uppehåll. Helt omöjligt att få nog av det.

Anders

Jag har sneglat på Star Wars Jedi: Fallen Order sedan det släpptes i november förra året, och den här helgen är det dags att se vad det går för. Peppad? Inte så mycket, ärligt talat. Fallen Order innehåller många pusselbitar som jag gillar – öppna världar, klättring, talangträd att dumpa poäng i, Star Wars – så det känns som något jag borde spela, men det där måste spela-suget har inte velat infinna sig. Jag hoppas att det kan överraska. Utöver Fallen Order så blir det med all säkerhet några vändor i Rocket League också.

Malin

Efter att jag avklarat den där januari-förkylningen som alla verkar slåss med så tror jag att jag nu har drabbats av nästa, för årstiden så populära, opasslighet. S.A.D (seasonal affective disorder) eller årstidsbunden depression som det heter på svenska. Jag har inte lust att göra något annat i det här trista vädret än att sitta i soffan och spela tv-spel/gråta. Men det kanske inte är den korrekta definitionen av S.A.D. En sak är i alla fall säker. Jag kommer inte spela några retro-spel i helgen! Mitt tålamod är alldeles för dåligt för det. Nä, jag tror bestämt att det är dags att försöka bota min nedstämdhet genom att mysa med The Legend of Zelda: Breath of the Wild igen.

Thord

Det vankas sjukdom i helgen, tror jag – krassligt just nu. Antingen betyder det att det blir en väldig massa slöspelande, eller ingen alls. SpellTower+ till iOS kommer få en chans, och så försöker jag lista ut om Tetris i sin nya mobila utgåva har något existensberättigande (tveksamt), men i övrigt blir det lite Shantae och PictoQuest tror jag bestämt. Snooker 19-suget har börjat göra sig påmint igen, har inte spelat det på länge, så vem vet – det kanske är back to basics där? Eller så är jag så irriterad på mobil-Tetris att jag återhämtar mig med Tetris 99. Vi får se.


Vad spelar du i helgen, och varför? Berätta för Kong på Twitter, Instagram, eller Facebook!

Läs mer om: