Vad är den där fitness­grejen egentligen?

https://www.youtube.com/watch?v=AdoVBbZ0Z9o

Nintendo fick spekulationsmaskinen att gå på högvarv i fredags, när de släppte den ovanstående videon med titeln ”First look at a new experience for Nintendo Switch”. Videon visar hur vänner och familjer spelar och tränar framför tv:n med ett nytt Nintendo Switch-tillbehör. Tillbehöret verkar bestå av en elastisk ring som kan stoppa in en Joy-Con-kontroll i, och ett elastiskt band som man kan spänna runt benet (eller armarna?) och ha den andra Joy-Con-kontrollen i.

Videon visar bara personerna som spelar – inte det som personerna ser på tv:n. Baserat på vad de gör med tillberhöret ser det dock ut som att pilbågsskytte, yoga-övningar, och andra fysövningar är några av aktiviteterna som kommer att ingå. En av spelarna säger vid ett tillfälle ”Oh, I did a backflip”.

Hela videon har starka Nintendo Wii-vibbar, och det verkar som att Nintendo kommer att försöka positionera det här som något slags Wii Fit/Wii Sports-mellanting. Träning som en rolig gruppaktivetet för hela familjen. Switch är varit enormt framgångsrik för Nintendo, men den har inte lyckats få ett genomslag hos den breda massan på samma sätt som Wii fick med Wii Sports. Det här är kanske Nintendos försök att ändra på den saken. Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 släpps i början av november, och jag skulle inte bli överraskad om det knyter an till tillbehöret på något sätt också.

Jag hör ljudet av en WiiMote som träffar väggen.

Nintendo lovar att vi kommer att få mer information om tillbehöret imorgon torsdag, så vi behöver inte vänta länge innan vi vet vad skådespelarna i trailern såg på tv:n. Om du vill ta del av fler spekulationer innan dess så finns det gott om dem på Nintendos Reddit.