Ring Fit Adventure

Spelarkiv

Ring Fit Adventure

Ett fitnessäventyr från Nintendo för det nya Ring-Con-tillbehöret, som ingår i paketet.

The Witcher 3, Ring Fit Adventure, Overwatch, och äntligen Baldur’s Gate i veckan

Det är en packad spelvecka vi har framför oss. Största släppet är förstås The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition på tisdag (recensionen kommer i morgon eftermiddag), men då kommer även Overwatch Legendary Edition och de tidigare försenade men nu äntligen släppvärdiga (hoppas vi) Baldur’s Gate and Baldur’s Gate II: Enhanced Editions samt Planescape: Torment and Icewind Dale: Enhanced Editions. Som om inte det vore nog så har vi Little Town Hero från Game Freak på onsdagColumns II: A Voyage Through Time på torsdag, och Ring Fit Adventure på fredag. Nej, vi kommer inte hinna spela allt, och det kommer inte du heller.

Läs mer

Nintendo introducerar Ring-Con och Ring Fit Adventure

Minns ni det nya fitnesstillbehöret till Switch som Nintendo teasade förra veckan? Baserat på videoklippet som släpptes då väntade jag mig en ganska enkel, minispelsfokuserad historia i stil med Wii Sports och Wii Fit, men med större fokus på lokal multiplayer. Ett fitness-partyspel, ungefär. Det kändes som något som Nintendo skulle kunna tillkännage, tyckte jag. Men jag underskattade hur konstiga Nintendo är villiga att vara.

Tillbehöret i videon heter Ring-Con, och spelet det säljs med heter Ring Fit Adventure. Det är ett fitness-äventyrsspel. Jag är ganska säker på att det är en ny genre.

Läs mer

Vad är den där fitness­grejen egentligen?

Nintendo fick spekulationsmaskinen att gå på högvarv i fredags, när de släppte den ovanstående videon med titeln ”First look at a new experience for Nintendo Switch”. Videon visar hur vänner och familjer spelar och tränar framför tv:n med ett nytt Nintendo Switch-tillbehör. Tillbehöret verkar bestå av en elastisk ring som kan stoppa in en Joy-Con-kontroll i, och ett elastiskt band som man kan spänna runt benet (eller armarna?) och ha den andra Joy-Con-kontrollen i.

Läs mer