Super Mario Maker 2 får världsredigerare

Nintendo har avslöjat Super Mario Maker 2:s nästa uppdatering, och den introducerar en funktion som Mario Maker-fans har väntat på sedan det första spelet släpptes för fem år sedan: World Maker.

I World Maker-läget kan man koppla samman banorna man har skapat i en banväljare snarlik den i Super Mario Bros. 3, och varje spel man skapar kan innehålla upp till åtta olika världar och sammanlagt 40 banor. Kullar, rör som teleporterar en mellan två punkter på kartan, bonusnivåer, bossnivåer som man måste klara av för att ta sig till nästa värld – alla funktioner man känner igen från Super Mario Bros. 3 verkar finnas med. Den nya ”Course World”-sektionen i spelets menyer låter dig dela dina kreationer med andra spelare, och ta del av banpaket som andra spelare har skapat.

Om det här blir Super Mario Maker 2:s sista stora uppdatering, vilket Nintendo påstår i videon, så slutar spelet i alla fall på topp. Uppdateringen bjuder dessutom på en del andra nyheter, och du hittar mer information om dem – och om World Maker, förstås – i videon ovan. Uppdateringen släpptes till Super Mario Maker 2 imorgon.