Super Mario Maker 2

Spelarkiv

Super Mario Maker 2

Bygg och dela egna banor i Super Mario-stil. Ja, det blir riktigt galet ibland – det är därför det är kul!

Super Mario Maker 2 får världsredigerare

Nintendo har avslöjat Super Mario Maker 2:s nästa uppdatering, och den introducerar en funktion som Mario Maker-fans har väntat på sedan det första spelet släpptes för fem år sedan: World Maker.

I World Maker-läget kan man koppla samman banorna man har skapat i en banväljare snarlik den i Super Mario Bros. 3, och varje spel man skapar kan innehålla upp till åtta olika världar och sammanlagt 40 banor. Kullar, rör som teleporterar en mellan två punkter på kartan, bonusnivåer, bossnivåer som man måste klara av för att ta sig till nästa värld – alla funktioner man känner igen från Super Mario Bros. 3 verkar finnas med. Den nya ”Course World”-sektionen i spelets menyer låter dig dela dina kreationer med andra spelare, och ta del av banpaket som andra spelare har skapat.

Om det här blir Super Mario Maker 2:s sista stora uppdatering, vilket Nintendo påstår i videon, så slutar spelet i alla fall på topp. Uppdateringen bjuder dessutom på en del andra nyheter, och du hittar mer information om dem – och om World Maker, förstås – i videon ovan. Uppdateringen släpptes till Super Mario Maker 2 imorgon.

Det här spelar vi i julhelgen

Julen är här, och mellan ohälsosamma mängder julmat och julgodis, julklappsutdelning och familjevänliga filmer på tv:n så kommer vi på Kong-redaktionen även att hitta lite tid till att sjunka ner i soffan med våra Nintendo Switch-enheter. Själva, eller tillsammans med familjen i Mario Kart 8. Det blir ett välkommet avbrott från julfixandet.

Kong-redaktionen avslutar ”Det här spelar vi i helgen”-följetongen med en liten julspecial. Det här är vad vi kommer att spela i julhelgen.

Läs mer

Spela som Link i nästa Super Mario Maker 2-uppdatering

Version 2.0 av Super Mario Maker 2 släpps torsdagen den 5 december, och Nintendo har släppt en genomgång av vad vi kan vänta oss i uppdateringen. Version 2.0 introducerar lite nya block och ett nytt speed run-läge för Nintendos egna banor, men den största nyheten är att man nu kommer att kunna spela som Link i Super Mario Maker 2. När man tar The Master Sword-powerupen så förvandlas Mario till Link, med svärd, sköld, pilbåge och bomber. Links utrustning kommer att möjliggöra helt nya sorters banor. Det blir intressant att se vad Mario Maker-communityt hittar på med dem.

Nu kan du spela online med vänner i Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2 har nyligen uppdaterats till version 1.1.0. Detta innebär en rad förändringar, där den som får anses vara störst är möjligheten att spela online med vänner i versus och co-op. Något som, spelets tema till trots, inte var möjligt tidigare.

Komplett lista över uppdateringarna – samt versionshistorik – kan du läsa på Nintendos engelskspråkiga supportsida om du klickar här, här eller här.

Eller här.

Mario Maker 2 firar Link’s Awakening-släppet med Zeldabanor

Årets kanske mest efterlängtade Switch-spel, The Legend of Zelda: Link’s Awakening, släpps idag, och du som inte plockar upp spelet på releasedagen kan ändå vara delaktig i festligheterna – i Mario Maker 2. Nintendo Japan har nämligen valt att fira lanseringen genom att släppa åtta Mario Maker 2-banor med Zelda-tema. Du hittar koder för och bilder av banorna nedan.

Celestigt i Mario Maker 2

Det kanske inte är någon nyhet längre, men vi vill ändå väldigt gärna påminna er om att Matt Thorson, en av hjärnorna bakom briljanta Celeste, har gjort en rad olika banor i lika underhållande Super Mario Maker 2. Föga oväntat involverar dessa inte sällan tajta och vältajmade hopp, och en hel rad med dödsfall och omtagningar. Ni som är nyfikna i en strut tar en titt på utbudet genom Matts Mario Maker-ID: JVY-3W4-11H.