The Outer Worlds

Spelarkiv

The Outer Worlds

Öppen värld-rollspel från Obsidian som utspelas i ett solsystem där allt ägs och styrs av företag. Hämtar mycket inspiration från spelen i Fallout-serien.

Switch-versionen av The Outer Worlds får släppdatum

Äntligen får hajpade The Outer Worlds ett släppdatum till Switch. Vi får ta med oss Fallout-klonen i sommar, för först den 5 juni släpps spelet. Det kommer så klart släppas digitalt, men det blir även ett fysiskt släpp med kassett och alltså inte bara en nedladdningskod. Se dock till att ha plats på din Switch, för man flaggar redan för att lanseringspatchen kan bli så stor som 6 GB…! Det är så att man undrar om något på kassetten kommer användas i den slutliga versionen, inte sant?

Switch-versionen av The Outer Worlds försenas på grund av coronaviruset

Private Division, The Outer Worlds utgivare, har tagit till Twitter för att meddela att Switch-versionen av spelet inte längre kommer att släppas den 6 mars, och det att det ännu inte har något nytt släppdatum. Anledningen till förseningen är att studion som utvecklar Switch-versionen, Virtuos, har tillfälligt stängt sitt kontor i Singapore på grund av coronavirusets spridning. Ingen av Virtous anställda är smittade i dagsläget. Vi håller tummarna för att det håller i sig.

The Outer Worlds får släppdatum

Äntligen! Vi är många som väntat på att Obsidians The Outer Worlds ska komma till Switch – det är ju ute till flera andra format redan. Väntan blir lyckligtvis inte så mycket längre, släppdatumet är satt till den 6 mars, såväl digitalt som i boxad version. Den sistnämnda innehåller dock ingen kassett, utan det rör sig om en nedladdningskod.

Kika på utannonseringstrailern så länge, vetja!

Det här spelar vi i helgen (vecka 45)

Ännu en vecka går så sakteligen mot sitt slut, och Kong-redaktionen ser fram emot att sjunka ner i soffan med våra Switch-enheter i helgen. Luigis senare dammsugaräventyr fortsätter att underhålla två av Kong-medlemmarna, trots att vi har lagt halloween bakom oss. En tredje fortsätter att utforska främmande världar i ett öppen värld-rollspel som kommer till Nintendo Switch i början av nästa år, och en fjärde har spanat in ett gokart-spel med en viss katt som älskar lasagne.

Läs mer

The Outer Worlds kommer till Switch första kvartalet 2020

Både jag och Thord har tagit lite paus från Switch de senaste två-tre veckorna för att spela The Outer Worlds – ett öppet värld-rollspel från Obsidian Entertainment, utvecklarna av Fallout: New Vegas. The Outer Worlds hämtar mycket inspiration från Fallout-serien, både i struktur och i estetik, och är i min mening en starkare uppföljare till Fallout 3 än Fallout 4 var. Det är mindre omfattande än Fallout 4, och på många sätt mindre ambitiöst, men handlingen, karaktärerna och världsbyggandet håller en högre nivå än något Bethesda Game Studios har gjort de senaste åren.

Om ovanstående låter intressant, och du inte har möjlighet att spela The Outer Worlds på Xbox One, PlayStation 4 eller PC, så kom spelets utgivare Take-Two med goda nyheter igår. The Outer Worlds kommer att släppas på Nintendo Switch innan Take Twos finansår är över, vilket är den 31 mars 2020. Någon gång under första kvartalet nästa år kommer vi alltså att kunna spela The Outer Worlds på bussen. Lagom för en till omspelning för min del, skulle jag tro.

Det här spelar vi i helgen (vecka 44)

Det är Halloween-helg, och dessutom släppvecka för ett av årets mest spännande Switch-spel: det mycket vältajmade Luigi’s Mansion 3. En av medlemmarna i Kong-kvartetten kommer att testspela Luigis senaste spökäventyr. En annan av de fyra har gått upp i rök. De övriga två fördriver helgens speltid genom att försvinna in i ett öppet rollspel som inte finns på Switch än, men som kommer att portas vad det lider. Snart, hoppas vi.

Läs mer

Hur kommer The Outer Worlds vara på Switch?

The Outer Wolds ska som bekant komma till Switch, men det dröjer till nästa år. Spelet är däremot ute till övriga konsoler samt PC, och jag har kört det litegrann. Det blir en recension på Spelbloggen vad det lider, i väntan på Switch-versionen, men det är inte utan att jag funderat lite på hur spelet kommer rulla på Nintendos lilla konsol.

Först och främst, The Outer Worlds känns väldigt mycket Fallout, fast utan den bruna apokalypsen. Istället är det färgglada planeter och femtiotals-scifi, precis som Fallout med andra ord. Stundtals är det nästan pinsamt hur nära spelserierna är i sin framtoning. Det är inte så konstigt, utvecklarna Obsidian gjorde ju hyllade Fallout: New Vegas, men jag tycker ändå det känns lite fånigt. Gör något eget, liksom. Med det sagt så fungerar den där lätt komiska framtoningen väldigt väl i The Outer Worlds, så egentligen bör man inte klaga?

Läs mer

Det här spelar vi i helgen (vecka 43)

Ännu en vecka är till ända, och vi på Kong-redaktionen firar i vanlig ordning genom att berätta vilka spel vi har kastat längtande blickar på inför helgen. Rickard och Anders jobbar på allhelgonastämningen med skräckspel (eller småläbbiga spel, i alla fall), Malin överväger en nostalgitripp med en Game Boy-kassett från barndomen, och ett visst sportspel fortsätter att komma i vägen för Thords JRPG-planer.

Läs mer