The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Spelarkiv

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Spelet som fick oss att älska Zelda-serien igen – och Nintendo Switch, för den delen.

Det här spelar vi i helgen (vecka 10)

Tack vare en stundande tågresa är prognosen för en av Kong-medlemmarnas spelsug god den här helgen, men för resten av redaktionen håller senvinterspeldepressionen i sig. Vi går fortfarande och väntar på nya spelsläpp – och då främst Animal Crossing: New Horizons, som nu är bara två helger bort. Prognosen för att alla medlemmar i Kong-kvartetten köpslår med Tom Nook om två veckor är ganska god, den också.

Den här helgen får vi dock fortsätta hushålla med de spel vi har att tillgå (och hinner spela).

Läs mer

En Lynel och ett gäng boomeranger

Du vet att en spelprestation är hyggligt imponerande när utvecklaren själv delar klippet i sociala medier, särskilt när utvecklaren heter Nintendo. Användaren Peco har postat en video från The Legend of Zelda: Breath of the Wild där vi får se en Lynel – en av spelets absolut starkaste fiender – besegras på nolltid med ett gäng boomeranger. Nintendo gillade uppenbarligen tilltaget och retweetade saken på @NintendoUK.

Jag är nog beredd att hålla med. Detta är faktiskt ganska spektakulärt. Inte minst eftersom jag själv haft sådana problem med dessa bedrövliga väsen.

Super Mario Galaxy 2 är årtiondets bästa spel enligt Metacritic

Super Mario Galaxy 2

Sajten Metacritic, som sammanställer betyg, har publicerat en lista på årtiondets bästa spel. Kriterierna är att det måste vara minst 15 kritiker – det vill säga webbplatser eller tidningar som anses trovärdiga – som har satt betyg på spelen. En liten blogg eller en twitter-recension räknas således inte. Recensionerna ska ha publicerats mellan 2010 och 2019, så listan kan väl teoretiskt uppdateras innan årets slut, men det är nog lite osannolikt. Slutligen, för spel som släppts på flera plattformar så inkluderas bara den version med högst betyg.

Och ja, Nintendo toppar listan med just Super Mario Galaxy 2.

Läs mer

Cyber Deals-rea på eShop med start fredag

Om du mot förmodan har brist på saker att spela på ditt Switch efter höstens släppbonanza så påbörjar Nintendo snart en massiv Cyber Deals-rea på eShop. Rean pågår från 22 november till 1 december, inkluderar över 150 titlar, och bjuder på rabatter mellan 30 och 70 procent.

Vi har inte fått ta del av hela listan än – den kommer först på fredag – men den innehåller bland annat Super Mario Odyssey (30%), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (30%), Xenoblade Chronicles 2 (30%), Wolfenstein: Youngblood Deluxe Edition (50%), och Monster Hunter Generations Ultimate (50%). Bra tillfälle att fylla på att spela-listan inför julhelgerna.

Vissla till dig fisken i Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild må ha några år på nacken nu, men det hindrar inte ihärdiga spelare att hitta nya grejer i spelet. Visste du att man enkelt kan vissla till sig stora mängder fisk utan att behöva jaga dem i vattnet? Inte jag i alla fall, men så är det.

Jag vågar dock påstå, utan något som helst vetenskapligt stöd, att detta inte fungerar lika bra i verkligheten. Men visst, jag har ju inte testat.