Nya och gamla Mario-spel rapporteras komma till Switch i år

Mario firar sitt 35-årsjubileum i år, och enligt flera rapporter planerar Nintendo ett storslaget födelsedagsfirande för rörmokaren. VGC och Eurogamer skriver att ”merparten” av spelen i Super Mario-serien kommer att släppas till Nintendo Switch under 2020, och vi kan dessutom vänta oss nya Mario-spel på konsolen under året.

Bland titlarna som ska få remasterbehandlingen på Switch hittar vi Super Mario 64 och Super Mario Sunshine, samt de enormt efterlängtade Wii-spelen Super Mario Galaxy och ‌Super Mario Galaxy 2. VentureBeat rapporterar att de fyra spelen sannolikt kommer att ingå i ett slags Super Mario All-Stars 2-samlingspaket. Det vore inte en dålig samling.

Det tragiskt förbisedda Super Mario 3D World från 2013 kommer också att släppas på Nintendo Switch under året, och det i en Deluxe-utgåva i stil med Mario Kart 8 Deluxe. Mario Kart 8 fick lite justeringar när det släpptes på Switch med ”Deluxe”-suffixet, så det blir intressant att se om Nintendo kommer att introducera ändringar i Switch-versionen av Super Mario 3D World också.

Det nya Mario-spelet är ett nytt spel i Paper Mario-serien, och enligt VentureBeat kommer spelet att ha mer gemensamt med Paper Mario-spelen på Nintendo 64 och GameCube än med titlarna på Wii U och Nintendo 3DS. Det senaste spelet i Paper Mario-serien var Paper Mario: Color Splash, som släpptes till Wii U år 2016. Om du hade glömt bort att det spelet existerade så är vi två.

Enligt VGC så skulle allt det ovanstående avslöjas på ett event på E3 i juni, tillsammans med information om Super Nintendo World-nöjesparkerna och den animerade Super Mario-filmen som Nintendo gör tillsammans med Minions-studion Illumination Entertainment. Lego Mario-produktserien som avslöjades för några veckor sedan hade med all säkerhet varit en del av eventet också.

Årets upplaga av E3 har dock blivit inställd på grund av Coronavirusets spridning, så vi kan vänta oss en Nintendo Direct-sändning för nyheterna ovan istället. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta allt för länge – varken på eventet eller på själva spelen. Det är hög tid för en till genomspelning av Super Mario Galaxy.