Ingen butik i Doom Eternal

Spelare har med rätta varit oroliga över Doom Eternal, särskilt när Bethesda står som distributör för spelet. Med tanke på hur de har behandlat Fallout 76 så var oron stor för att även Doom Eternal på något sätt skulle drabbas av den avskyvärda pesten som kallas ”mikrotransaktioner” idag. Men så blir inte fallet, vad det verkar. Åtminstone inte om man får tro PC Gamer som citerar Id Softwares Hugo Martin som på Facebook svarar på frågan:

Eternal is a $60 game, not a free-to-play game or a mobile game—we are giving u [sic] a complete experience with no store just like you’d expect.

Okej, bra. Men detta ska så klart vara standarden idag, inte undantaget. Därutöver finns det några orosmoment kvar. Första Doom (2016) var inte helt befriat från DLC, och då det är Bethesda som ligger bakom kan man aldrig veta säkert vad som kommer att hända. De ljög friskt om Fallout 76 och dess ”mikrotransaktioner”. Och ”no store” behöver ju faktiskt inte betyda ”inga mikrotransaktioner”, om man ska läsa det ordagrant. Men vi får väl se.

Apropå Doom Eternal. Du missade väl inte PowerA:s Doom-inspirerade kontroll som vi skrev om igår?