Doom Eternal

Spelarkiv

Doom Eternal

Uppföljaren till 2016:s enastående reboot av Doom släpps under 2020.

Ingen butik i Doom Eternal

Spelare har med rätta varit oroliga över Doom Eternal, särskilt när Bethesda står som distributör för spelet. Med tanke på hur de har behandlat Fallout 76 så var oron stor för att även Doom Eternal på något sätt skulle drabbas av den avskyvärda pesten som kallas ”mikrotransaktioner” idag. Men så blir inte fallet, vad det verkar. Åtminstone inte om man får tro PC Gamer som citerar Id Softwares Hugo Martin som på Facebook svarar på frågan:

Eternal is a $60 game, not a free-to-play game or a mobile game—we are giving u [sic] a complete experience with no store just like you’d expect.

Läs mer

PowerA släpper Doom-kontroll

PowerA har genom åren släppt en rad handkontroller till Switch, både trådlösa och trådade sådana, ofta ”lackade” med olika Nintendo-motiv. Nu är det dags igen, för en Doom Eternal-inspirerad sådan.

Medan undertecknad är ett stenhårt dödsfan av allting Doom, så kan jag inte känna annat än att designen här är väldigt misslyckad. En logga och sedan något luddigt, grötigt till vänster. Var det verkligen det bästa de hade att komma med?

Doom Eternal är för övrigt försenat till just Switch, och kommer inte att släppas samtidigt som till PC och de övriga konsolerna i mars. Det måste till mer puts, enligt Nintendo Everything, och något exakt datum finns ännu inte.

Så här ser Doom 64 ut

Som en del i ”förlåt för att vi är sena”-kampanjen för Doom Eternal så får alla som förhandsbokar Doom 64, oavsett format. Vissa av oss vet förstås redan hur Doom 64 såg ut när det begav sig, men för er andras skull har Bethesda släppt en trailer.

Enligt min mening är Doom 64 ett av de bättre Doom-liren så det här är lockande. Switch-spelare får Doom 64 den 20 mars, men får vänta på Doom Eternal. Detsamma gäller inte övriga format, som vi tidigare rapporterat.

Doom Eternal försenas

Tråkiga nyheter för skjutglada marinsoldater på demonjakt: Doom Eternal försenas till nästa år. Först den 20 mars släpps spelet – men inte till Switch. Man har valt att skjuta på Switch-versionen, och ger inget fast släppdatum där alls. Som om det inte vore smolk nog i bägaren så är det inte längre bara Switch-spelare som får en version av Doom 64, det är nu en förhandsbokningsbonus för alla plattformar. Switch-spelare kommer däremot få Doom 64 samtidigt som alla andra, nämligen den 20 mars 2020. Många tjugor blir det.