Hur kommer The Outer Worlds vara på Switch?

The Outer Wolds ska som bekant komma till Switch, men det dröjer till nästa år. Spelet är däremot ute till övriga konsoler samt PC, och jag har kört det litegrann. Det blir en recension på Spelbloggen vad det lider, i väntan på Switch-versionen, men det är inte utan att jag funderat lite på hur spelet kommer rulla på Nintendos lilla konsol.

Först och främst, The Outer Worlds känns väldigt mycket Fallout, fast utan den bruna apokalypsen. Istället är det färgglada planeter och femtiotals-scifi, precis som Fallout med andra ord. Stundtals är det nästan pinsamt hur nära spelserierna är i sin framtoning. Det är inte så konstigt, utvecklarna Obsidian gjorde ju hyllade Fallout: New Vegas, men jag tycker ändå det känns lite fånigt. Gör något eget, liksom. Med det sagt så fungerar den där lätt komiska framtoningen väldigt väl i The Outer Worlds, så egentligen bör man inte klaga?

Switch är ju en betydligt klenare konsol än PlayStation 4, som jag spelar The Outer Worlds på, men utifrån vad jag ser så borde det vara hyfsat lätt att skala ned det här spelet. Vissa vyer ser bra ut, och en del miljöer kommer säkerligen se betydligt fattigare ut när spelet ska bantas, men karaktärsmodellerna är inte direkt imponerande. Vad som oroar mig mest är all text, och det är gott om den i The Outer Worlds. Den är väldigt liten, även på min överdimensionerade tv, och stundtals svårläst. Måhända löser man detta i en patch, men du får ju inte direkt plats med mer text på Switchens 720-skärm, så gränssnittet behöver ses över. Det är inte en helt liten grej, inte minst eftersom det är en hel del levlande som ska göras, beskrivningar som ska framgå, vapen som ska jämföras och så vidare.

Med det sagt så går det säkert lösa, och klarar man av att trycka ihop The Witcher 3som är så här bra – i en portabelt Switch-format, så kan jag inte se hur betydligt enklare The Outer Worlds inte ska gå bra. Om prioriteringarna läggs rätt, förstås. Det ska bli spännande att jämföra de olika versionerna, för även om min speltid i The Outer Worlds har varit begränsad, så har den lämnat mersmak.

Så här lät det när Switch-versionen utannonserades