Spelarkiv

Super Mario 64

Nintendo utannonserar Super Mario 3D All-Stars

Mario fyller 35 och det firas med en uppsjö nyheter. En av dessa är kanske extra efterlängtad: Samlingen Super Mario 3D All-Stars. Här får vi 3D-plattformaren som satte ribban så högt till Nintendo 64, nämligen Super Mario 64, jämte underskattade men ypperliga Super Mario Sunshine, och direkt fenomenala Super Mario Galaxy – alla i HD och putsade så att de blir lite mer lättspelade.

Men inte nog med det, samlingen kommer redan den 18 september, men i begränsad produktion, vilket troligen bara gäller den fysiska utgåvan – det vore ju knäppt att HD-anpassa dessa klassiker och sedan inte fortsätta sälja dem på eShop. Nåja, vi får se. Undertecknad är i alla fall väldigt sugen på att spela igenom alla tre igen, det var på tok för länge sedan.

Mario och Donkey Kong återskapade i Dreams

Nyligen släppta Dreams till PlayStation 4, som låter spelaren skapa i princip vad som helst, har bara dagar efter release börjat leverera riktigt intressanta kreationer. Förutom exempelvis en hemmagjord version av Fallout 4 så hittar vi även varianter på Super Mario 64 och Donkey Kong i 3D.

Om en vanlig användare slänger ihop detta på nolltid så är det ganska lätt att börja ”drömma” om vad som komma skall. Häftigt!