Puzzle Quest: The Legend Returns

Spelarkiv

Puzzle Quest: The Legend Returns

Klassikern Puzzle Quest, som blandar matcha tre-pussle med rollspelsinslag, kommer tillbaka i en HD-remake. Dessutom får vi expansionen och hela 100 nya uppdrag i en helt ny sådan.

Recension: Puzzle Quest: The Legend Returns

Matcha tre (eller fler) för att attackera en motståndare är en välbeprövad spelmodell numera. Puzzle Quest var ett av de första spelen som försökte blanda en story, med erfarenhetspoäng och levlande och så, med enkel pusselmekanik. Det fungerade bra så det blev fler spel, men på sistone har det mest varit freemium-varianter med tillhörande licens, typ Marvel Puzzle Quest och dylikt. I alla fall tills Puzzle Quest: The Legend Returns anlände, vilket är originalet med expansionen, samt ytterligare en nyproducerad expansion. Det blir med andra ord hundratals quests att spela, åtskilliga klasser som är mer eller mindre svårspelade, och en hel del frustration.

Det huvudsakliga spelmomentet är rent pusslande, där du matchar olika färger för att ladda upp med mana. Mana kan du sedan använda för att kasta besvärjelser som ger olika effekter eller bara gör lite skada. Matchar du dödskallar så är det en direktattack, och du kan även samla på dig erfarenhetspoäng genom att matcha stjärnor, samt guld genom att… ja, du fattar. Matchar du fyra eller fem så får du en runda till, och det finns även specialbrickor att matcha. Det låter säkert bekant, för det är det – Puzzle Quest debuterade 2007, och ja, det är efter Bejeweled slog igenom.

Läs mer

Det här spelar vi i helgen (vecka 38)

Årets kanske mest speltäta vecka på Switch går mot sitt slut, och den har bjudit på något för alla. The Legend of Zelda: Link’s Awakening för fans av actionäventyr, GRID Autosport för racingfanatiker, Untitled Goose Game för den som vill ha något nytt och spännande, Puzzle Quest: The Legend Returns för pusselspelare, och JRPG-fans får försöka hinna med Ni No Kuni: Wrath of the White Witch innan Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age släpps nästa vecka. Det är bara 100 timmar långt, trots allt. Inga problem.

Det här är vad Kong-redaktionen kommer att lägga sin speltid på i helgen.

Läs mer

Link’s Awakening, Sayonara Wild Hearts och Untitled Goose Game lockar i veckan

Det är en ganska tung vecka för Switch-spelare, med flera lockande släpp. Tyngst av alla är förstås The Legend of Zelda: Link’s Awakening som kommer på fredag (20/9). Då släpps även Ni No Kuni Remastered: Wrath of the White Witch och Untitled Goose Game – två spel som garanterat båda fått uppmärksamhet, men på väldigt olika vis. Frågan är hur hårt det påverkas av Links äventyr, rent försäljningsmässigt.

Läs mer

Puzzle Quest kommer tillbaka

Matcha tre-rollspelet (nåja) Puzzle Quest kommer tillbaka, och det redan den 19 september, med namnet Puzzle Quest: The Legend Returns. Subtil titel, men visst, Puzzle Quest är väl värd det.

Förutom HD-grafik så får vi 100 helt nya uppdrag, så det blir totalt över 240 stycken, samt fem nya klasser. The Legend Returns innehåller Puzzle Quest: Challenge of the Warlords och Revenge of the Plague Lord, samt den helt nya expansionen Attack of the Golem Lord. Om du nu var en av de som mindes vad de där spelen hette.

Hur som helst, det här är något att se fram emot för oss pusselälskare! De senare Puzzle Quest-spelen var sega historier, men originalet tuggade på bra, så det kan bli en trevlig återbekantskap.