Nintendo introducerar Ring-Con och Ring Fit Adventure

https://www.youtube.com/watch?v=-Ki-LZ5imwU

Minns ni det nya fitnesstillbehöret till Switch som Nintendo teasade förra veckan? Baserat på videoklippet som släpptes då väntade jag mig en ganska enkel, minispelsfokuserad historia i stil med Wii Sports och Wii Fit, men med större fokus på lokal multiplayer. Ett fitness-partyspel, ungefär. Det kändes som något som Nintendo skulle kunna tillkännage, tyckte jag. Men jag underskattade hur konstiga Nintendo är villiga att vara.

Tillbehöret i videon heter Ring-Con, och spelet det säljs med heter Ring Fit Adventure. Det är ett fitness-äventyrsspel. Jag är ganska säker på att det är en ny genre.

Ring Fit Adventure utspelas i en värld som har attackerats av ”an evil bodybuilding dragon named Drago”. Spelaren måste utforska världen, samla föremål och slåss mot monster, men istället för att spela spelet med en traditionell handkontroll så styrs spelarkaraktären helt och hållet med det nya Ring-Con-tillbehöret. Man joggar på plats för att springa framåt, paddlar med Ring-Con för att transportera sig med båt, och lutar sig åt sidorna för att undvika hinder när man flyger.

I de turbaserade striderna attackerar man fiender genom att utföra mer än 40 olika fysövningar, och ju bättre man gör dem, desto mer skada tar fienderna. Genom att tjäna erfarenhetspoäng och gå upp in i nivå låser man upp fler fysövningar och bättre stats.

Nintendo går igenom både spelet och det medföljande tillbehöret i videon i toppen av artikeln, och ja, det ser väldigt udda ut. Men det ser faktiskt ganska roligt ut också. Jag använder redan Oculus Quest-versionen av Beat Saber som en träningsform, så jag borde kanske inte kasta sten i glashus. Utöver äventyrsläget så finns det även mer renodlade träningsprogram och minispel, och det ser ut som att spelets flerspelarlägen mest handlar om att försöka slå varandras poängrekord i de senare.

Ring Fit Adventure släpps i ett paket med de båda tillbehören den 18 oktober. Jag är lite småsugen på att ge det en chans, förutsatt att prislappen – som inte har avslöjats ännu – är den rätta.

Läs mer om: