Det här är Analogue Pocket

Jag älskar bärbart spelande och Game Boy med efterföljande Game Boy Advance har bjudit på så mycket glädje genom åren. Därför är det kanske ingen slump att jag är peppad över att Analogue, kända för premium-retrokonsoler som Mega Sg (spelar Sega Mega Drive-spel) och Super Nt (spelar Super NES-spel), gör en handhållen konsol som – just det – spelar Game Boy-spel. Och det är inte bara Game Boy-spel heller, utan Color och Advance stöds också.

Så långt, så väl, men sedan tittar du på den, på Analogue Pocket, och då är det kört. Jag vet att det kommer flyga iväg $200 plus frakt när den släpps.

För kolla bara!

Så fruktansvärt snygg.

Det här är inte en maskin för dig som vill tanka ROM-filer och emulera dig till en retroupplevelse. Nej, här behöver du kassetterna, precis som det ska vara. Game Boy, Game Boy Color, och Game Boy Advance fungerar som sagt från början – över 2 700 spel säger Analogue själva, jag antar att de har räknat – men det kan bli mer än så. Man kommer nämligen släppa adaptrar till bärbara maskiner som Neo Geo Pocket (och Color, får man anta), Sega Game Gear, Atari Lynx, med flera. Sägs det.

Adaptrar tar dig bortom Game Boy

Wow, säger jag. Nu är jag ännu mer såld, för jag har ingen aning om var min Neo Geo Pocket Color är. Förhoppningsvis har jag sålt den så att jag på så vis kan motivera ett adapterköp.

Pepp än? Jag sparade det bästa till sist: Det kommer en tv-dock.

Tv-docken

Japp, Link’s Awakening – ypperligt till Switch – kan spelas i originalversion, från en Game Boy-kassett, på din tv, via Analogue Pocket och deras tv-dock. Ingen emulering, ingen piratkopiering, inget fusk. Det är som Super Game Boy, adaptern till Super NES, fast herregud vad det här är mycket bättre.

Specifikationer då!

Analogue Pocket har en 3.5″ LCD-skärm (615 ppi) med upplösningen 1600×1440 pixlar – tio gånger vad Game Boy hade. Den är bakgrundsbelyst, Analogue lovar grymma färger, stereohögtalare och ett hörlursuttag, microSD-port, laddningsbart batteri och USB-C, och stöd för länk-porten.

Tv-docken har HDMI-ut, två USB-portar för trådade handkontroller men blåtand fungerar det med, och du kan använda en DAC om du tycker sådant är viktigt.

Nog där? Nästan. Analogue Pocket kommer med en inbyggd synth.

Ja, en synth
Chiptunes, baby!

$200 (drygt 1 950 kr) är ganska mycket pengar för en Game Boy-wannabe, men det här är något extra. Vad adaptrarna samt tv-docken kommer kosta är inte sagt ännu. Alltihop kommer nästa år. Jag kan knappt vänta.