Recension av FIFA 22

Recension av FIFA 22

Efter vad som förmodligen har inneburit en hel del väntan för många av er är det nu möjligt att spela den senaste upplagan av FIFA på PS5. Om du inte har haft turen att få tag på ett PS5 än så behöver du inte oroa dig. FIFA 22 går att spela även på PS4 och erbjuder en liknande upplevelse, om än med sämre grafik.

FIFA har kommit lång väg sedan lanseringen 1993. Idag är det världens största sportspel och spelas av miljoner människor världen över. Samtidigt så är FIFA kända för att sällan förändra sina spel, utan istället genomföra små förbättringar. Detta är på grund av att deras spelupplevelse är precis där utvecklarna vill ha den.

Men det är inte som att utvecklarna har legat på latsidan direkt. Av alla PS5 spel som vi har testat hittills så är FIFA definitivt ett utav de mest imponerande. På grund av den kraftiga hårdvaran i PS5 så ser spelet helt fantastiskt ut och det märks att utvecklarna har lagt ner mycket tid på att pressa grafiken till det yttersta. Samtidigt så ser spelarnas uppdaterade rörelser otroligt imponerande ut och spelet flyter på ett otroligt smidigt och tillfredsställande sett. Helt enkelt samma gamla FIFA, men ändå nytt och fräscht på ett sätt som vi aldrig tidigare upplevt.

Spela lokalt 

För dig som tycker om att spela FIFA mot dina vänner eller din familj i TV soffan är möjligheterna till detta lika goda som på alla tidigare upplagor. Med några få knapptryck och på mindre än en minut så är ni redo att möta varandra under strålkastarljuset.

Spela online 

Möjligheterna att spela online är också mycket goda. Möjligheterna till spel online tar upp mer och mer utrymme och är mycket uppskattade. Det populära FUT gör en återkomst även i FIFA 22. Det gör även Weekend League. I Weekend League, vilket vi recensenter testade på, spelar du ett antal matcher under en helg för att sedan ta emot belöningar inne i spelet baserat på hur det gick. Detta är mycket uppskattat och är en av våra favoritsaker med FIFA 22.

Det PS5 spel du får ut mest speltimmar utav hitills

Det har nu hunnit komma en hel del spel till PS5. Var FIFA särskiljer sig från dessa är däremot i dess förmåga att vara lika roligt även när man har spelat hundratals timmar. Detta blir särskilt märkbart när man dyker ner i onlineutbudet som finns att tillgå.

Sammanfattningsvis

Vi blev mycket imponerade när vi testade på FIFA 22. Dels var det grafiken, som såg helt fantastisk ut både på en större TV såväl som på en lite mindre datorskärm. Själva spelupplevelsen var också mycket god och fotbollen flöt på som aldrig förr.

Vi är även mycket imponerade över utbudet. Att kunna välja mellan att spela en lång kampanj eller mot andra spelare online, för att sedan utmana sin familj eller vänner i TV-soffan är fantastiskt. Med över 30 ligor och 700 lag att välja mellan finns det även en enorm variation att ta sig igenom. Även om du inte gillar fotboll så kan vi garantera att du kommer ha enorm glädje av att köpa FIFA 22 som ditt nästa PS5 spel.