8BitDo Lite är en udda handkontroll

Att 8BitDo gör bra handkontroller är ingen hemlighet. Nu har de utannonserat en lite udda historia kallad 8BitDo Lite. Handkontrollen, som kommer i gult och turkost, är helt klart inspirerad av Nintendos Switch Lite-konsoler.

Det här är en fullstor kontroll sett till knapparna, och allt är som väntat med pilknapparna på vänstersidan och ABXY till höger. Den stora skillnaden, och det som gör att 8BitDo Lite ser lite udda ut, är att de analoga styrspakarna har ersatts med styrkors.

Rimligt? Ja, för spel som egentligen inte behöver analog styrning så är det här synnerligen rimligt. Att pussla i Puzzle Questeller Tetris 99 går mycket lättare med styrkors, och där faller pilknapparna kort. Spel som verkligen behöver den analoga spakens gradlösa kontroll lär dock fungera sämre med den här lösningen, eftersom du inte får alla riktningar och bara maximalt utslag, men ändå.

8BitDo Lite släpps den 30 oktober och kan kopplas till mer än bara Switch, med bluetooth eller USB C-kabel. Prislappen är $25 i USA, knappt 250 kr, så räkna med trehundringen här.