Untitled Goose Game

Spelarkiv

Untitled Goose Game

Namnet är bara en av oklarheterna runt det här spelet, som har utvecklats av House House. Du spelar som en gås.

Den irriterande gåsen kan bli Lego

HONK!

Untitled Goose Game har sedan släppet charmat mängder med spelare världen över, och därutöver kammat hem riktigt fina betyg från flertalet publikationer. Och som vanligt när något blivit riktigt populärt, så brukar det spilla över till intilliggande fenomen. Som i det här fallet Lego, som vi sedan tidigare vet har ett långtgående förhållande med spel.

Lego Ideas, där vem som helst kan bidra med sina egna Lego-idéer, återfinns nu Untitled Goose Game som koncept. I skrivande stund har setet drygt 6 000 supportrar, och det krävs 10 000 sådana för att Lego ska granska projektet i detalj och avgöra om det ska produceras som riktigt Lego eller ej. Med 768 dagar kvar att nå den gränsen ska det nog mycket till att så inte blir fallet. Se fler bilder på Lego Ideas.

Untitled Goose Game finns på eShop och kostar i nuläget 208 kronor.

Det här spelar vi i helgen (vecka 38)

Årets kanske mest speltäta vecka på Switch går mot sitt slut, och den har bjudit på något för alla. The Legend of Zelda: Link’s Awakening för fans av actionäventyr, GRID Autosport för racingfanatiker, Untitled Goose Game för den som vill ha något nytt och spännande, Puzzle Quest: The Legend Returns för pusselspelare, och JRPG-fans får försöka hinna med Ni No Kuni: Wrath of the White Witch innan Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age släpps nästa vecka. Det är bara 100 timmar långt, trots allt. Inga problem.

Det här är vad Kong-redaktionen kommer att lägga sin speltid på i helgen.

Läs mer

Link’s Awakening, Sayonara Wild Hearts och Untitled Goose Game lockar i veckan

Det är en ganska tung vecka för Switch-spelare, med flera lockande släpp. Tyngst av alla är förstås The Legend of Zelda: Link’s Awakening som kommer på fredag (20/9). Då släpps även Ni No Kuni Remastered: Wrath of the White Witch och Untitled Goose Game – två spel som garanterat båda fått uppmärksamhet, men på väldigt olika vis. Frågan är hur hårt det påverkas av Links äventyr, rent försäljningsmässigt.

Läs mer