Mario Kart Tour

Spelarkiv

Mario Kart Tour

Mario Kart, fast på mobilen. Och med mikrotransaktioner.

Nintendo rapporteras lämna mobilspelen bakom sig

Super Mario Run, Animal Crossing: Pocket Camp, Fire Emblem Heroes, Mario Kart Tour… Nintendo har gjort en ganska stor satsning på mobilspelmarknaden under de senaste åren, men enligt en rapport från Bloomberg är den satsningen nu över. Nintendo sägs vara besvikna på hur det genomslag mobilspelen har fått, och de har också uttryckt en oro över hur spelens mikrotransaktioner kan påverka företagets varumärke. Deras senaste mobilspel var Mario Kart Tour som släpptes i september förra året. Enligt Bloomberg kan vi vänta oss nästa mobilspel från Nintendo tidigast i slutet av det här finansåret – i början av 2021 – och då endast för att blidka aktieägare.

Med undantag av Super Mario Run (och Pokémon Go, förstås, som ges ut av Niantic i samarbete med Game Freak) har inte något av företagets mobilsatsningar gjort något större intryck på mig, så jag sörjer inte den här nyheten nämnvärt. Mobilspel kändes alltid som en udda fit för Nintendo.

Mario Kart Tour får stöd för flera spelare

Man kan tycka att det är på tiden, men den 8 mars får Mario Kart Tour, Nintendos synnerligen fördummade mobilspelsversion av den populära racingserien, stöd för flera spelare. Åtta spelare kan göra upp i race, lokalt eller online.

Mario Kart Tour är, trots sin enkelhet, en rejäl succé. Det var det mest nedladdade spelet till iOS förra året, exempelvis…