Final Fantasy Crystal Chronicles

Spelarkiv

Final Fantasy Crystal Chronicles

Crystal Chronicles får en remastrad version av co-op-spelet med samma namn, från Gamecube till din Switch. Bäst med vänner när det begav sig, och ganska underskattat med.

Final Fantasy Crystal Chronicles kommer den 27 augusti

Det är inte utan att jag varit lite småpepp på den remastrade utgåvan av Final Fantasy Crystal Chronicles, ett spel jag tyckte var lite väl underskattat till GameCube. Grejen är multiplayer, och onlinestöd för detta borde vara kul. Men efter att ha sett trailern för släppdatumet – den 27 augusti i år – blir jag lite tveksam. Det är inte direkt ett vackert spel, och vad är det med den där titellåten? Vi får se…

Final Fantasy: Crystal Chronicles-remastern försenas till sommaren

GameCube var en förlorad Nintendo-generation för mig. Jag skaffade en liten silverlåda med handtag så småningom, när Wii redan hade släppts, men jag köpte bara en handfull spel (Resident Evil 4 och Metroid Prime, vill jag minnas) innan den förpassades till en låda i garderoben. Ett av spelen jag missade var Final Fantasy Crystal Chronicles. Jag har sett fram emot att botgöra för det i början av nästa år med den kommande Nintendo Switch-remastern, men jag kommer tyvärr att få vänta lite längre.

Square Enix har avslöjat att remastern, som ursprungligen skulle släppas den 23 januari, nu har försenats till sommaren 2020. Enligt Square Enix behövde teamet lite mer tid på sig för att putsa remastern. Jag får helt enkelt göra ett sommarprojekt av Final Fantasy: Crystal Chronicles istället.

Final Fantasy Crystal Chronicles sträcker sig över plattformarna

En trevlig nyhet med den remastrade versionen av Final Fantasy Crystal Chronicles är att du inte är bunden av vilken utgåva av spelet du spelar. Crystal Chronicles kommer nämligen inte bara till Switch, utan även till mobila plattformar (både iOS och Android) samt PlayStation 4. Square Enix har nu meddelat att du kommer kunna flytta dina sparfiler mellan versionerna, vilket betyder att du kan fortsätta spela på din iPhone när du lämnar hemmat (och inte pallar släpa på Switchen). Mer exakt hur det ska fungera, om det finns någon central synktjänst som används eller så, är ännu lite oklart.

Läs mer

Final Fantasy Crystal Chronicles kommer i januari

Minns du Final Fantasy Crystal Chronicles? I så fall var du antagligen en hängiven Gamecube-spelare som jublade för Squares återkomst till en Nintendo-konsol. Ack vilket platt fall det blev, det var ju inte alls som Final Fantasy VII… Personligen uppskattade jag Crystal Chronicles, och även om jag inte vet om jag tänker spela den remastrade versionen när den kommer till Switch (med mera) den 23 januari, så är jag glad att spelet är tillbaka i Nintendo-katalogen.