Remakes på House of the Dead 1-2 utannonserade

Det känns som att det är remakes till höger och vänster just nu, men den här får en ljuspistolsälskande pulptyp som undertecknad att dra på smilbanden. Forever Entertainment har fått förtroendet från Sega, som gav ut zombieskjutarliren till diverse konsoler samt arkadhallar en gång i tiden. Det här är inte första gången Sega ger tyglarna till Forever Entertainment, de jobbar på nyversionerna av Panzer Dragoon och Panzer Dragoon II Zwei vilka väntas innan året är slut.

House of the Dead-spelen är rälsskjutare som spelas med ljuspistoler. De båda nyversionerna ska vara trogna originalen, fast med putsad grafik. Hur de faktiskt kommer att se ut återstår att se, släpp blir det först nästa år och vi kommer inte få se något från spelen förrän om någon månad eller två vad det verkar. Inga format är utannonserade ännu heller, men det är sannolikt att båda spelen kommer till Switch.

I synnerhet House of the Dead 2 är ett bra spel, med riktigt nördig handling, men om jag fick önska så skulle jag hellre se en remake av House of the Dead: Overkill, vilket ursprungligen släpptes till Wii. Overkill är så over the top att det mycket väl kan tänkas stå sig bättre än de båda originalspelen, men vem vet – det kanske kommer?

Introt till House of the Dead 2 – hög kulturfaktor på det här!