Nintendo slutar laga Wii i Japan

It had a good run!

Tycka vad man tycka vill om Wii, men med över 100 miljoner sålda exemplar så var det givetvis en dundersuccé för Nintendo. Men alla sagor har ett slut, även de framgångsrika sådana.

Från och med den 31 mars i år så tar Nintendo inte längre emot Wii-enheter som behöver in på lagning i Japan. Enligt Engadget beror detta på att Nintendo får allt svårare att skaka fram de nödvändiga reservdelarna som krävs, men servicen kan också upphöra tidigare än så ifall de redan tillgängliga delarna tar slut i förtid.

Det är inte bara i Mellerud det är hårda bud, men vi får både tro och anta att de allra flesta har gått vidare nu för tiden, och istället sitter med Switch, så klart.

Om författaren

Rickard Olsson

PC-spelare med Switch som komplement. Påstår fortfarande att The Last Guardian är och förblir världens bästa spel. Gillar det mesta som är slafsigt, som Doom, Gears och dylikt, men spelar även en hel del Mario och annat Nintendo-krafs på egen hand eller med barnen. Anser dessutom att Call of Duty: WWII är förbonkat roligt och dyrkar allting Rick and Morty.

Författararkiv