Nintendo ryktas ha tre Metroid-spel på gång till Switch

Nintendo hällde kallt vatten på Metroid-seriens dedikerade fanskara när de i januari i år berättade att utvecklingen av Metroid Prime 4 har startats om. Spelet levde inte upp till Nintendos förväntningar, och de bestämde sig därför för att ta projektet från Bandai Namco Singapore och överlämna det till Retro Studios, vilka som bekant utvecklade den ursprungliga Metroid Prime-trilogin.

Förseningar är aldrig roliga, även om de är motiverade. Baserat på nya rykten om Nintendos planer för Samus Aran så låter det i alla fall som att Nintendo planerar att botgöra för förseningen.

Enligt Twitter-kontot LeakyPanda, som har prickat rätt tillräckligt många gånger för att de ska ha någon slags trovärdighet i såna här sammanhang, så har Nintendo tre Metroid-spel i görningen för Nintendo Switch. Ett av dem är Metroid Prime 4. De andra två kommer att släppas inom de närmaste två åren: en uppfräschad version av Metroid Prime Trilogy HD, som först släpptes på Wii, och en remake av Super Metroid i samma stuk som förrförra årets Metroid: Samus Returns till Nintendo 3DS.

Metroid: Samus Returns var av recensionerna att döma en trevlig liten upplevelse på Nintendo 3DS, så att ge klassiska Super Metroid samma behandling låter som ett smart drag. Det har ryktats om ett Switch-släpp av Metroid Prime Trilogy HD länge, och det känns som ett rimligt inslag i Nintendos releasekalender inför ett fjärde spel i serien. Hur vi länge vi kommer att få vänta på Metroid Prime 4 är fortfarande oklart, men om ryktena stämmer – vilket jag hoppas att de gör – så kommer man nog att stå sig på Metroid-spel fram tills dess.