Mario får battle royale-behandlingen i Super Mario Bros. 35

Tetris Royale blev lite otippat ett av de största försäljningsargumenten för Nintendo Switch Online, och den 1 oktober är det dags för Nintendos overallprydda rörmokare att ta sig an battle royale-genren.

I Super Mario Bros. 35 spelar 35 spelare samma Super Mario Bros.-bana fram tills att det bara är en spelare som har livet i behåll. Precis som i Tetris Royale kan man följa de andra spelarnas framsteg i miniatyr vid sidan av spelskärmen, och när man dödar en fiende skickas den över till en annan spelares bana. Mynten man samlar in kan spenderas på slumpmässigt utvalda power-ups i ett roulettehjul.

Super Mario Bros. 35 är en del av festligheterna som Nintendo planerar för Super Mario Bros. 35-årsjubileum, och det kommer att vara gratis för alla som har ett Nintendo Switch Online-abonnemang. Övriga får klara sig utan. Nintendo påstår att Super Mario Bros. 35 bara kommer att finnas tillgängligt från den 1 oktober till den 31 mars 2021, men om spelet får samma genomslag som Tetris Royale så misstänker jag att Nintendo kan tänka sig att tumma lite på utgångsdatumet.